A párom ma megengedte magának azt a ,,luxust", hogy egy barátjával egész nap horgászott egy gyönyörű tó partján. Én mivel is várhatnám haza, mint egy finom vacsorával (bízva a jó fogásban). Ma ezzel kedveztem neki...
(Persze halat nem hozott haza, de majd egyszer remélem általa feltehetek ide egy süllő receptet.)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db csirke felsőcomb
- 2 marék tagliatelle tészta
- 1 dl fehérbor
- 1 evk. méz
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. nádcukor
- 1 db tejföl/tejszín
- 5 dkg trapista
- 2 szelet mozzarella
- 1 ev. kéksajt
- olaj
Elkészítés: A csirkecombokat lefilézzük, felcsíkozzuk, besózzuk. A fehérbort, a cukrot, a mézet, a fokhagymát kikeverjük. Ez lesz a páclé, amiben egy órán át hagyjuk pihenni a húst. Kivesszük az idő leteltével és leöntjük róla a páclé 2/3-át. 1 evk. olíva olajat öntünk rá, és megint pihenni hagyjuk benne, mindaddig amíg el nem készítenénk a fogást. Forró serpenyőben megsütjük, illetve ami levet enged, abban pároljuk. Amikor először elforrja a levét karamellizálódni fog egy kicsit a méz miatt, majd felöntjük egy pici vízzel, hogy legyen zaftja. Amikor megpuhult a hús és van még leve is, hozzáadjuk a tejfölt vagy tejszínt, a sajtokat és krémesre főzzük. Kis borsot még adhatunk hozzá. Eközben a tésztát is feltettük főzni, leszűrtük és csak a szósszal elkeverjük. Kitálaljuk tányérra, ráhelyezzük a filé csíkokat és kis darabka kéksajttal díszítjük.