Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Egy kis bepillantás a konyhámba, ahol szenvedéllyel töltöm az időmet. Ízeket, illatokat, látványt kreálok saját és környezetem örömére. Szeretettel invitállak...

Magamról

Érdekességek

Keresőszavak

5 perces fánk (1) áfonya (4) afrikai harcsa (1) Agrármarketing Centrum (1) alkohol (1) alma (4) almabor (1) amerikaipalacsinta (1) amerikai palacsinta (1) ananász (1) ananász salsa (1) ánizs (1) apróhal (1) aszalt szilva (5) aszpik (1) avokádó (5) azték zsálya mag (1) bab (1) babérlevél (1) bacon (8) Balaton (1) Balatonfüred (1) balzsamecet (3) banán (1) barack (1) barbecue (2) barnarizs (1) bazsalikom (13) BBQ (3) bébi répa (1) bélszín (1) besamel (1) birkamáj (1) birsalma (1) Blikk Nők (1) Blikk Nők fókuszban (1) Blikk Nők megjelenés (1) blini (2) bor (2) borcsokoládé (1) borkorcsolya (1) boróka (1) borókabogyó (1) borsikafű (1) borsó (2) borsóleves (1) brassói (1) brie sajt (1) brokkoli (10) buggyantott tojás (1) bulgur (2) burgonya (13) burgonyafánk (2) burgonyasaláta (1) camembert (4) cékla (3) céklakrémleves (1) ceruzabab (3) ceruza bab (1) chedar (1) cheddar (4) chili (8) chutney (1) cicege (1) citrom (8) citrombors (2) citromfű (1) citrommártás (1) citrus (1) citrusos saláta (1) csabai (1) csabai kolbász (1) csabai kolbászfesztivál (3) csicseriborsó (1) csiperke (2) csíra (1) csirke (44) csirkecomb (5) csirkecomb filé (3) csirkehús pástétom (1) csirkemáj (3) csirkemell (9) csirkemuffin (1) csirkerizottó (1) csirkeszárny (3) csirkés szendvics (1) csokis kuglóf (1) csokoládé (2) csokoládékrém (1) csontleves (1) csülök (1) cukkini (21) cukor (1) curry (6) darálthús (7) darált hús (1) desszert (6) dió (6) diós kecskesajt (1) ebéd (8) ecet (2) édesburgonya (1) édeskömény (1) édessavanyú (2) édesség (4) előétel (4) ementáli (1) eper (3) eperpüré (1) erdeigomba (1) erdeigyümölcs (1) erdei gyümölcs (1) étcsokoládé (1) fagyi (2) fagyi helyett (1) fahéj (6) falafel (1) fánk (2) farsang (1) farsangi fánk (1) fasírt (5) fehérbor (3) fehércsokoládé (1) feketekagyló (1) felfújt (2) fesztivál (1) fettuccine (1) főétel (8) fogas (1) fokhagyma (8) fokhagymamártás (1) Fókuszban rovat (1) foodpanda (1) főzelék (1) főzőkolbász (1) francia krémes (1) füge (2) fürjtojás (2) füstölt lazac (1) füstölt sonka (1) fűszer (1) fűszeres palacsinta (1) fűszervaj (2) garnéla (3) gesztenye (2) gesztenyekrém (1) gnocchi (1) gomatöltelék (1) gomba (21) gombaleves (1) gombamártás (1) gombás fasírt (1) gombóc (1) gorgonzola (1) gourmet (1) gránátalma (2) gránátalma mártás (1) grill (4) grillcsirke (1) grillezés (1) grill kolábsz (1) gyömbér (7) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (4) gyümölcsrizs (1) gyümölcssaláta (1) hagyma (3) hajdina (1) hajdinasaláta (1) hal (6) halfilé (1) halgombóc (1) halmáj (1) halpástétom (3) hal csőben sütve (1) hamburger (1) harcsa (1) homár (1) húsgombóc (3) húspogácsa (1) hústorta (1) húsvét (2) hűtő (1) india (1) jázminrizs (1) jazminrizs (1) jázmin rizs (1) jégkrém (1) joghurt (2) juharszirup (1) juhtúró (2) kacsa (5) kacsacomb (1) kacsahús (1) kacsahúsleves (1) kacsamáj (4) kacsamell (3) kacsaszárnytő (1) kagyló (1) kakukkfű (3) kápiapaprika (1) kápia paprika (1) kapor (4) káposzta (1) káposztasaláta (1) karácsonyi ajándék (1) karácsonyi kuglóf (1) karácsonyi süti (1) karaj (1) karalábé (1) karamellizált krémes (1) karfiol (1) kecskesajt (5) kecskesaj krémleves (1) kekáposzta (1) kéksajt (3) keksz (4) kelbimbó (1) keleties fűszer (1) keletifűszer (1) kelttészta (1) kesudió (1) keszeg (1) ketchup (1) kifli (2) kínai (1) kókusz (4) kókuszdió (1) kókuszos panna cotta (1) kókusz csók (1) kolbász (4) köles (3) kölesgombóc (1) kölespuding (1) koleszterin (1) kömény (1) konyhaipraktika (1) koriander (5) körte (4) körtekrémleves (1) körtelekvár (1) körtesaláta (1) krémes (1) krémleves (14) krémsajt (7) krumpli (10) krumplifánk (1) krumplipüré (1) krupmli (2) kuglóf (1) kukorica (2) kuszkusz (1) Lacipecsenye (1) lapcsánka (1) lazac (4) lecsó (2) lecsópaprika (1) lekvár (1) lencse (1) lenmag (3) lepény (1) levelestészta (1) leveles tészta (2) levendula (3) levendulás keksz (1) leves (15) lilaburgonya (1) lilahagyma (1) lilakáposzta (1) lime (5) limonádé (1) magok (1) máj (3) májpástétom (1) mák (3) makaróni (1) mák mousse (1) mandarin (2) mandula (4) mandulás kuglóf (1) mangó (1) mangó chutney (1) marcipán (1) marha (3) marhagombóc (1) marhahús (2) marhahúsgombóc (1) mártás (2) mascarpone (2) mediterrán zsemle (1) medvehagyma (12) meggy (2) meggyes pite (1) menta (4) metélőhagyma (4) méz (17) mézeskalács illat (1) mézes répa (1) mille-feuille (1) mogyoró (2) mogyoróolaj (1) mogyoróvaj (1) mozarella (1) mozzarella (1) muffin (1) mustár (5) napraforgó (1) narancs (6) narancsos kuglóf (1) narancsos mustár (1) nektarin (1) nyári étel (1) nyári köretek (1) nyúl (1) nyúlhús (1) nyúlragu (1) olasz tészta (1) oldalas (1) olíva (1) olívabogyó (2) olíva bogyó (5) omlett (2) ősz (1) őzláb (1) őzlábgomba (1) padlizsán (12) palacsinta (6) pannacotta (1) panna cotta (1) pappardelle (1) paprika (8) paprikakrém (1) paradicsom (11) paradicsomszósz (1) parmezán (5) pároltzöldség (1) párolt káposzta (1) pasta (1) pástétom (1) pecsenye kacsamáj (1) pékáru (1) penne (1) pesto (4) petrezselyem (3) pirított szójabab (1) piros pesto (1) pisztráng (2) pisztráng pástétom (1) pite (3) pite tészta (1) pizza (1) pöfeteg (1) polenta (3) ponty (2) pontygombóc (1) pontyszelet (1) póréhagyma (2) puding (1) puliszka (1) pulyka (2) pulykacomb (1) pulykamell (2) puszedli (1) quiche (1) r.Gyümölcs (1) rák (1) rákkeltő anyagok grillezéskor (1) rakott (1) rakottétel (1) ratatouille (1) ravioli (3) reggeli (5) répa (8) répaforma (1) répakrémleves (1) répaturmix (1) rétes (4) rétestészta (2) ricotta (2) rizottó (1) rizs (5) rizsgombóc (1) rizstészta (1) rókagomba (1) ropogós (1) rozmaring (7) ruccolás-paradicsomos pesto (1) rukkola (2) sáfrány (1) sáfrányos szeklice (1) sajt (13) sajtchips (1) sajtmártás (3) sajtos burgonya (1) sajtos krumpli (1) sajtszuflé (1) sajttorta (1) saláta (11) salsa (2) sárgamustár (1) sárgarépa (1) saslik (2) sertés (9) sertéscomb (2) sertéshús (1) sonka (6) sör (1) sorbet (2) sós (1) sós palacsinta (1) spagetti (3) spárga (2) spenót (13) spenótos fettucine (1) spenót leves (1) steak (1) süllő (1) sültalma (1) sülthal (1) sült paprikakrém (1) sütemény (1) sütőtök (1) sütőtökpüré (1) szagtalanítás (1) szalonna (5) szardella (1) szárítottparadicsom (1) szárított paradicsom (3) szárnyas (3) szarvasgomba (1) szegfűbors (1) szegfűszeg (1) szendvics (1) szendvicshús (1) szerecsendió (2) szezám (1) szezámmag (4) szezámos (1) szilva (3) színesbors (1) szójabab (3) szójaszósz (5) szőlő (3) szőlőszirup (1) szuflé (1) szüret (1) tabbouleh (1) tagliatelle (3) Takács Lajos (1) takarítás (2) tarja (1) tárkony (1) tea (1) tehéntúró (1) tejberizs (1) tejföl (1) tejszín (8) tejszínes burgonya (1) téli édesség (1) tempura (1) tengeri hal (2) tengeri halfilé (1) tészta (15) tésztaétel (1) tésztakosárka (1) tócsni (1) tofu (1) tojás (20) tojás aszpik (1) tök (2) tőkehalmáj (1) tökmag (1) töltött káposzta (1) töltött karalábé (1) tonhal (2) tonhalkrém (1) tönkölybúza (1) torchetti (1) torma (1) torta (2) tortellini (2) tortilla (1) turmix (1) túró (13) túrófánk (2) túrókrém (3) uborka (2) újburgonya (2) újhagyma (1) újkrumpli (2) ünnep (1) üvegtészta (1) vacsora (10) vadlazac (1) valentin (1) vanília (1) vaníliakrém (1) vargánya (8) vitaminok (1) vörösbor (3) vöröshús (1) vöröslencse (1) wasabi (3) wok (3) zabpehely (6) zabpehelykeksz (1) zeller (7) zellerszár (2) zellerszár krémleves (1) zöldbab (1) zöldborsó (3) zöldborsókrémleves (2) zöldborsóleves (1) zöldség (9) zöldségkosárka (1) zöldségleves (1) zöldségtöltelék (1) zöld curry (1) zöld tea (1) zsemle (1) zúza (1) zúzabrassói (1)

Receptek az üzenőfaladon

konyha

 

Hoxtton

HTML

Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal

2012.04.18. 16:28 | Illatok | 2 komment

Nem preferálom a cukros paradicsomlevest, bár a betűtésztás mókázás még most is feldobna. :D Inkább fokhagymával, bazsalikommal, mediterrán fűszerekkel illatosítom, ízesítem. Ezzel a sajtos húsgombóccal akár főételként is fogyasztható.

SAM 9215

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db paradicsom
  • 300 ml paradicsompüré 
  • 1 dl tejszín 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • bazsalikom 
  • oregánó 
  • chili 
  • zsálya 
  • 20 dkg darálthús (marha/sertés) 
  • 1 tojás 
  • fél zsemle tejbe áztatva 
  • só 
  • bors 
  • zsemlemorzsa
  • alaplé 
  • 2 dkg parmezán

 

Elkészítés: A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszrezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kiveszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk. Kb. 1 evk. zsemlemorzsát adunk hozzá. Vizes kézzel gombócokat formázunk a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a levesbe tesszük. 

SAM 9212

 További megjelenés: Ötletkonyha.hu

Print
· 1 trackback

Címkék: leves paradicsom parmezán húsgombóc

A bejegyzés trackback címe:

https://illatokakonyhambol.blog.hu/api/trackback/id/tr294459140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lottó szelet tuti ötössel 2012.04.18. 22:05:57

Ha azt kérdezi bárki, lehet-e Magyarországon tisztességesen boldogulni, azt kell válaszolni: mi az, hogy? Sőt, nagyon is! Mi sem példázza ezt jobban, mint a Közgép Zrt., amelynek tavalyi évi nyeresége közel hárommilliárd forint volt. Ahelyett, hogy jó ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotasz 2012.04.19. 15:37:09

Szia, mi az az alaple? :) Es az apritogep az hogy nez ki?

Illatok 2012.04.20. 13:06:37

@Kotasz: Szia! Köszönöm az észrevételed. Az alaplén a zöldség-, vagy húsalaplét értem, amelyet, akár leveskockából is elkészíthetünk. Az aprítógép hasonlóan funkcionál, mint a daráló, zöldségaprító. Természetesen nem szükséges hozzá, kézzel is összedolgozhatóak a gombócok. Üdv.