Illatok a konyhámból - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/10/30/puszedli_gesztenyevel_es_kokusszal/full_commentlist/1#c20929945
Válasz erre: Puszedli gesztenyével és kókusszal
2013-10-31T18:35:33+01:00
2013-10-31T18:35:33+01:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/10/30/puszedli_gesztenyevel_es_kokusszal?fullcommentlist=1#c20928357" class="reply_nick_795959" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20928357 );">@Mademoiselle Marshmallow</a>: <br />
Szia! Kertben szedett szelíd gesztenyéből készült. Biztosan lehet piacokon is kapni. Valóban nem édes, (én ki is szoktam hagyni a cukrot a kekszes édességből) ezért is javaslok mellé egy finom csokis forróitalt , aki vágyna az édes élmenyekre is. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/10/30/puszedli_gesztenyevel_es_kokusszal/full_commentlist/1#c20928357
Válasz erre: Puszedli gesztenyével és kókusszal
2013-10-31T15:04:31+01:00
2013-10-31T15:04:31+01:00
Mademoiselle Marshmallow
http://blog.hu/user/795959
Igazán klassz ez a recept! Pont a napokban jött rám, hogy készítsek valami gesztenyéset, de a gesztenyepürénél le is ragadtam, azt pedig a tiédhez hasonló indokok miatt nem szívesen hasznosítom. Elárulod, hogy ilyen főzni való gesztenyét hol lehet venni? Piacon mintha láttam volna!? <br />
Biztos finom és a cukor mennyiség alapján nem is nagyon édes! :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/08/27/rozmaringos_birkamaj/full_commentlist/1#c20494079
Válasz erre: Rozmaringos birkamáj
2013-08-28T16:40:42+02:00
2013-08-28T16:40:42+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
Valójában a máj önmagában tényleg nem raktároz méreganyagokat, viszont például különböző zsírokat igen, melyek viszont gyakran raktározhatnak mérgeket is. A zsír önmagában is veszélyes lehet, és akkor még fokozhatjuk egy jelentősebb adag glikogénnel cukorral, vagy más szörnyűséggel. Amúgy igen, a máj finom. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/07/23/kapros_lecso/full_commentlist/1#c20272826
Válasz erre: Kapros lecsó
2013-08-07T15:14:30+02:00
2013-08-07T15:14:30+02:00
Frady Endre
http://blog.hu/user/26507
A kerti kaják kapcsán teszem ide ezt az énekelhető indulót:<br />
<br />
INTERBABIONÁLÉ<br />
<br />
Föl-föl ti babjai a kertnek,<br />
Föl-föl te szárított magtár,<br />
A génsebész napjai jönnek,<br />
Babságodnak vége már!<br />
<br />
A trágyát végképp letörölni<br />
Babszolga had indulj velünk!<br />
A kert babsarkából kitörni,<br />
Babok vagyunk s málnák leszünk.<br />
<br />
Ez az arc lesz a végső,<br />
Csak metamorfni hát,<br />
És gyümölcsízűvé lesz<br />
Holnapra a tanyád!<br />
<br />
illusztrálva:<br />
<a rel="nofollow" href="http://fradyendre.blogspot.hu/2011/11/interbabionale.html">fradyendre.blogspot.hu/2011/11/interbabionale.html</a><br />
:)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/05/24/egeszsegesebb_nasira_vagysz/full_commentlist/1#c19836718
Válasz erre: Egészségesebb ropogtatnivalóra vágysz?
2013-05-26T09:57:07+02:00
2013-05-26T09:57:07+02:00
Szürke Ló
http://blog.hu/user/799590
Csak az erjesztett szójabab egészséges (natto). Igen, az a nyálkás, büdös izé, amit tradicionálisan Ázsiában esznek. A képen látható verzió egyáltalán nem egészséges.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/05/08/medvehagymas_batyu/full_commentlist/1#c19728208
Válasz erre: Medvehagymás batyu
2013-05-10T12:04:39+02:00
2013-05-10T12:04:39+02:00
anima_trix
http://blog.hu/user/308095
nagyon jól néz ki, remélem a család is szeretné
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/05/08/medvehagymas_batyu/full_commentlist/1#c19724397
Válasz erre: Medvehagymás batyu
2013-05-08T22:54:09+02:00
2013-05-08T22:54:09+02:00
ccvv
http://blog.hu/user/380373
És a gyöngyvirág hol marad?!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/05/06/citromborsos_pontyszelet/full_commentlist/1#c19714570
Válasz erre: Citromborsos pontyszelet
2013-05-08T11:55:10+02:00
2013-05-08T11:55:10+02:00
Fecooka
http://blog.hu/user/795288
Hú de megéheztem az olvasás hatására, vagy lehet nem is attól :D
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/05/06/citromborsos_pontyszelet/full_commentlist/1#c19714579
Válasz erre: Citromborsos pontyszelet
2013-05-08T11:54:27+02:00
2013-05-08T11:54:27+02:00
Fecooka
http://blog.hu/user/795288
Nagyon íncsiklandóak ezek a képek!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/02/25/spenotleves_buggyantott_tojassal/full_commentlist/1#c19713293
Válasz erre: Spenótleves buggyantott tojással
2013-05-08T11:54:17+02:00
2013-05-08T11:54:17+02:00
Antibaby
http://blog.hu/user/67228
Elkészítettem, az íze még a számban. Nagyon finom volt, köszönöm.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/04/26/ananasz_salsa/full_commentlist/1#c19616409
Válasz erre: Ananász salsa
2013-04-27T11:51:12+02:00
2013-04-27T11:51:12+02:00
Jóléti Dán Kekszesdoboz
http://blog.hu/user/542928
NEM NEM NEM NEM NEM! UTÁLOM!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/04/26/ananasz_salsa/full_commentlist/1#c19616246
Válasz erre: Ananász salsa
2013-04-27T11:49:53+02:00
2013-04-27T11:49:53+02:00
Tények24
http://blog.hu/user/795427
Nem lehet rossz... majd mondom a páromnak, hogy próbáljuk ki...
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/04/04/spenotos_kortesalata/full_commentlist/1#c19473840
Válasz erre: Spenótos körtesaláta
2013-04-07T16:46:24+02:00
2013-04-07T16:46:24+02:00
Lakásfelújító Feri
http://blog.hu/user/323389
Biztos vannak akik megkóstolnák, de szerintem Én nem. Sehogy sem tudom elképzelni a joghurtot erősen csípős mellékhatásokkal. :) <br />
<br />
Ez olyan találok valamit a konyhában, és összekeverem stílus.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/03/18/mentas-chilis_eperpure_amerikai_palacsintaval/full_commentlist/1#c19307240
Válasz erre: Mentás-chilis eperpüré amerikai palacsintával
2013-03-19T11:26:04+01:00
2013-03-19T11:26:04+01:00
replikátor
http://blog.hu/user/289507
nyami!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/02/27/szerelmet_ebreszto_nyalanksag/full_commentlist/1#c19167776
Válasz erre: Szerelmet ébresztő nyalánkság
2013-03-01T13:54:07+01:00
2013-03-01T13:54:07+01:00
ancsur24
http://blog.hu/user/333036
jaj, ez a gyönyörű eper....
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/02/27/szerelmet_ebreszto_nyalanksag/full_commentlist/1#c19155115
Válasz erre: Szerelmet ébresztő nyalánkság
2013-02-28T12:45:57+01:00
2013-02-28T12:45:57+01:00
Dr. Sör Kálmán
http://blog.hu/user/776102
Na. Téli depresszió ellen ideális orvosság.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/02/12/zellerszar_kremleves/full_commentlist/1#c19036902
Válasz erre: Zellerszár krémleves
2013-02-13T14:05:40+01:00
2013-02-13T14:05:40+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Nagyon jól néz ki, és biztosan finom is. Ehhez kapcsolódva. Évekig föztem zellerkrémlevest, de nálam bármibe kerülhet fehérrépa és sárgarépa is . (A kocsonyát is így főzöm, ráadásul fokhagyma nélkül, de érdemes kipróbálni a sárgarépás paprikáskrumlit is (a hagymával együtt megpárolom a répát is, utána minden ugyanúgy, de nincs virsli, kolbász stb.)). A sárgarápától a krémleves kicsit drapp lesz. Nem baj, de ... Aztán egy nap megvilágosodtam, és kialakult a kedvenc. A zeller, a répák egyenlő tömegben, 3-4 cm hosszú, fél cm széles oszlopokra vágva, oliván megpárolva, felöntve, megfőzve. Szárított lestyán, zellerlevél, petrezselyem zöldje (frissel jobb lenne, de nekem erre telik, nyáron begyűjtök mindenkitől mindent a családban, aztán mosom, szárítom), és tejföllel behabarom. (tejszín, joghurt stb, ki hogy szereti). Nagyon jól néznek ki a darabok az immár fehér lében, és megvan a varázsa, hogy most egy zellerfalat, most egy répafalat...<br />
Üdv!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2013/01/17/a_hotunder_csokja/full_commentlist/1#c18914377
Válasz erre: A hótündér csókja
2013-01-28T10:59:12+01:00
2013-01-28T10:59:12+01:00
petru
http://blog.hu/user/85075
Nem rossz... Szeretem az ilyen egyszeru recepteket, amiket varialni is lehet, izles szerint.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/12/12/karacsonyi_narancshej_illat/full_commentlist/1#c18535147
Válasz erre: Ünnepi hangulatban
2012-12-13T10:10:27+01:00
2012-12-13T10:10:27+01:00
doggfather
http://blog.hu/user/453239
én is, illetve a feleségem is, csak még nem tudja. :D
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/12/12/karacsonyi_narancshej_illat/full_commentlist/1#c18532193
Válasz erre: Ünnepi hangulatban
2012-12-12T21:18:33+01:00
2012-12-12T21:18:33+01:00
Na ezt kipróbálom! Nagyon köszönöm az ötletet.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/14/ha_mell_akkor_kacsa/full_commentlist/1#c18331844
Válasz erre: Ha mell, akkor kacsa!
2012-11-18T17:35:04+01:00
2012-11-18T17:35:04+01:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/14/ha_mell_akkor_kacsa?fullcommentlist=1#c18320002" class="reply_nick_263795" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18320002 );">@titantoma</a>: Amennyiben kicsit pihentetjük a sütőben, akkor nem fog levet engedni szeleteléskor. Szívesebben tálalom forrón. A káposzta inkább édes, a méz és az aszalt szilva miatt is, valamint én kevés sót használok az ételeimhez. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/14/ha_mell_akkor_kacsa/full_commentlist/1#c18314501
Válasz erre: Ha mell, akkor kacsa!
2012-11-17T10:16:18+01:00
2012-11-17T10:16:18+01:00
Bogoj
http://blog.hu/user/61940
én a pulyka mellét szeretem<br />
de én jobban megsütöm, nekem ez így nyers...
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/14/ha_mell_akkor_kacsa/full_commentlist/1#c18320002
Válasz erre: Ha mell, akkor kacsa!
2012-11-17T09:43:03+01:00
2012-11-17T09:43:03+01:00
titantoma
http://blog.hu/user/263795
Pihenteted a húst vagy forrón tálalod? A káposzta íze sós vagy inkább édes? Egyébként nagyon fincsinek néz ki.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/14/ha_mell_akkor_kacsa/full_commentlist/1#c18302615
Válasz erre: Ha mell, akkor kacsa!
2012-11-14T23:09:22+01:00
2012-11-14T23:09:22+01:00
sosde
http://blog.hu/user/763952
Nagyon szeretem a szárnyasokat, bármelyik is legyen!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/02/edes_gyonyor/full_commentlist/1#c18208963
Válasz erre: Őszi édesség
2012-11-04T13:24:28+01:00
2012-11-04T13:24:28+01:00
tvonline
http://blog.hu/user/762187
Guszta :).
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/11/02/edes_gyonyor/full_commentlist/1#c18205067
Válasz erre: Őszi édesség
2012-11-03T12:57:28+01:00
2012-11-03T12:57:28+01:00
Bon Viki
http://blog.hu/user/427928
Nagyon guszta!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/10/08/mennyei_izek/full_commentlist/1#c17997004
Válasz erre: Mennyei ízek
2012-10-09T10:15:08+02:00
2012-10-09T10:15:08+02:00
P-mester
http://blog.hu/user/758683
Nem igazán szeretem a gombás ételeket, de ez zseniálisan hangzik, mindenképpen ki fogom próbálni! Ment a kedvencek közé! :))
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/10/08/mennyei_izek/full_commentlist/1#c17992610
Válasz erre: Mennyei ízek
2012-10-08T17:28:35+02:00
2012-10-08T17:28:35+02:00
Az amatőr hagyományörző
http://blog.hu/user/414866
Tényleg mennyei illatok terjenghetnek a mennyei ízek előállítása során és e mennyei vargányás pirítós elfogyasztása kapcsán. A mi ilyen bakonyi barátokkal igencsak mennyei kategória mert tegnap a Lehelen 6000 Ft.-ért kínálták a vargányát ,ez már az a kategória amikor a gyanútlan turistát megvágják 100000-rel egy pezsgőért , de az őzlábgomba se volt sokkal olcsóbb , kéretlenül elsomfordáltam az árustól .Az sem megoldás hogy magam megyek el gombát szedni mert mifelénk már rég lezárták az erdőt a szarvasbőgés miatt , marad csak a mennyei áron hozzáférhető gomba vagy a nyálcsorgatás a gyönyörű étvágygerjesztő képek előtt !
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/09/19/quiche/full_commentlist/1#c17852257
Válasz erre: Quiche
2012-09-20T09:50:32+02:00
2012-09-20T09:50:32+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/09/19/quiche?fullcommentlist=1#c17851820" class="reply_nick_295780" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17851820 );">@Coco Binky</a>: Kedves Tőled, köszönöm! Én is el kezdtem a tiédet böngészni. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/09/19/quiche/full_commentlist/1#c17851820
Válasz erre: Quiche
2012-09-20T09:40:06+02:00
2012-09-20T09:40:06+02:00
Ízléses, szép oldal és jók a receptek is! :))
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/09/12/birsalmas_retes/full_commentlist/1#c17794528
Válasz erre: Birsalmás rétes
2012-09-12T18:20:35+02:00
2012-09-12T18:20:35+02:00
Ez nagyon fincsi lehet! ;))
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon/full_commentlist/1#c17544802
Válasz erre: Kezdődik a fügeszezon
2012-08-14T20:11:06+02:00
2012-08-14T20:11:06+02:00
nyekmec
http://blog.hu/user/409360
hova lett a kommentem?
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon/full_commentlist/1#c17544799
Válasz erre: Kezdődik a fügeszezon
2012-08-14T20:11:04+02:00
2012-08-14T20:11:04+02:00
nyekmec
http://blog.hu/user/409360
füge?
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon/full_commentlist/1#c17544792
Válasz erre: Kezdődik a fügeszezon
2012-08-14T20:11:01+02:00
2012-08-14T20:11:01+02:00
nyekmec
http://blog.hu/user/409360
ne egyetek fügét, mert a fürkészdarázs bele rakja a petéit!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon/full_commentlist/1#c17544851
Válasz erre: Kezdődik a fügeszezon
2012-08-14T20:10:55+02:00
2012-08-14T20:10:55+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon?fullcommentlist=1#c17544395" class="reply_nick_58427" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17544395 );">@ratman_</a>: Köszönöm az észrevételt! :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon/full_commentlist/1#c17544395
Válasz erre: Kezdődik a fügeszezon
2012-08-14T18:39:19+02:00
2012-08-14T18:39:19+02:00
ratman_ (törölt)
http://blog.hu/user/58427
Fügeszezon. Egybe kell írni. A fotók jók.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/14/kezdodik_a_fuge_szezon/full_commentlist/1#c17543960
Válasz erre: Kezdődik a fügeszezon
2012-08-14T18:10:23+02:00
2012-08-14T18:10:23+02:00
vegyesfehér
http://blog.hu/user/448632
Nálam az első adag már le is érett. Ha szép napos marad az idő, szeptemberben érik még egy adag. Ilyenkor nálunk a fügés csirke a menő, füstölt szalonnával, rengeteg fokhagymával és persze a fügével összesütve.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/10/szilva_618/full_commentlist/1#c17520378
Válasz erre: Szilvás snack
2012-08-12T19:19:49+02:00
2012-08-12T19:19:49+02:00
titokmacsek
http://blog.hu/user/742881
ínycsiklandó :-)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/02/kokusztejes_tejberizs/full_commentlist/1#c17463984
Válasz erre: Kókusztejes tejberizs
2012-08-03T09:02:09+02:00
2012-08-03T09:02:09+02:00
solesz
http://blog.hu/user/547
A kókusztej nem egy beszerezhetetlen valami. Sok helyen lehet kapni. Pl. a kiskörúton a Vásárcsarnok mellettI ázsia boltban kapható, akár 1 dcl kiszerelésben.<br />
Egyébként figyeld meg, hogy melyik tehén nem legel a mezőn és azt kell megfejned, mert ezek szerint az kókuszt eszik éjjelente titokban. Minden bizonnyal.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/08/02/kokusztejes_tejberizs/full_commentlist/1#c17463346
Válasz erre: Kókusztejes tejberizs
2012-08-03T01:27:35+02:00
2012-08-03T01:27:35+02:00
rohadjmegARCgeci
http://blog.hu/user/719880
És melyik tehenemből fejjem a kókusztejet?
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/06/07/turos_tojamuffin/full_commentlist/1#c16930013
Válasz erre: Túrós tojásmuffin
2012-06-08T00:28:01+02:00
2012-06-08T00:28:01+02:00
Ékszíj
http://blog.hu/user/656221
hát ezt kipróbálom!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/29/nekem_a_balaton_a_riviera_356/full_commentlist/1#c16856418
Válasz erre: Nekem a Balaton a Riviera
2012-05-30T09:12:08+02:00
2012-05-30T09:12:08+02:00
Tina0611
http://blog.hu/user/340484
Az én nagypapám, mikor nála nyaraltunk a Balcsin, hajnalban kiment, fogott pár keszeget, mi már csak a sülő hal illatára ébredtünk. Mindig ez volt a reggeli. Csak ne volna olyan szálkás...
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/29/nekem_a_balaton_a_riviera_356/full_commentlist/1#c16856352
Válasz erre: Nekem a Balaton a Riviera
2012-05-30T09:06:33+02:00
2012-05-30T09:06:33+02:00
Tropa
http://blog.hu/user/481608
Bocs, biztos finom ez a kaja, de a képeken látható beirdalás sűrűsége egy keszeg esetében biztos, hogy elégtelen. Így tuti agyoncsapod az élményt.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/29/nekem_a_balaton_a_riviera_356/full_commentlist/1#c16855741
Válasz erre: Nekem a Balaton a Riviera
2012-05-30T07:58:39+02:00
2012-05-30T07:58:39+02:00
pupumpa
http://blog.hu/user/65111
Jól néznek ki! Biztos isteni volt.<br />
<br />
De ez jellemző a nőkre: "Első lépés, hogy mi magunk fogjuk ki! Ez történt ugyanis..."<br />
Majd : "Még mi lányok süttetjük magunkat a napon, a fiúk pecáznak. Igen jó kis fogással tértek haza,.."<br />
Ezt marhára te magad fogtad! Amit a pasid csinál, az olyan, mintha te csináltad volna?<br />
<br />
A webszerkesztőnek pedig üzenem: ennél kisebb betűtípus nincs??! Ja de. A Kommentek: alatti sor már muslica köpet méretű. Mire jó ez? Divat? Szebben néz ki az oldal? Miközben rengeteg üres hely van. Másol még a cikk is alig olvasható, itt legalább az viszonylag megfelelő méretű betűkkel van.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/29/nekem_a_balaton_a_riviera_356/full_commentlist/1#c16856027
Válasz erre: Nekem a Balaton a Riviera
2012-05-30T07:58:30+02:00
2012-05-30T07:58:30+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/29/nekem_a_balaton_a_riviera_356?fullcommentlist=1#c16855711" class="reply_nick_109015" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16855711 );">@bobbafet</a>: Nem gondolnám, hogy más fűszereket ne tehetnénk a paprikás lisztbe ízesíteni. Nekem ehhez volt kedvem és cseppet sem vont le az értékéből. Néha igenis jó újítani. A tájjellegű borral teljesen egyetértek, és az nem is hiányzott. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/29/nekem_a_balaton_a_riviera_356/full_commentlist/1#c16855711
Válasz erre: Nekem a Balaton a Riviera
2012-05-30T07:53:44+02:00
2012-05-30T07:53:44+02:00
bobbafet
http://blog.hu/user/109015
Nem szoktam destruktív lenni, de a keszeget azt beirdalás-besózás után paprikás lisztbe forgatjuk, majd ízlés szerinti (omlóstól ropogósig) sütjük. Kenyér, kovászos uborka, tájjellegű boron alapuló fröccs kíséri. A többi parasztvakítás.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/24/krumplifej/full_commentlist/1#c16817611
Válasz erre: Krumplifej
2012-05-24T20:50:34+02:00
2012-05-24T20:50:34+02:00
solesz
http://blog.hu/user/547
Ez igazán jól néz ki... El kell készítenem valamikor...
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/14/mogyoros_csirke_627/full_commentlist/1#c16644376
Válasz erre: Mogyorós csirke
2012-05-15T12:14:10+02:00
2012-05-15T12:14:10+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/14/mogyoros_csirke_627?fullcommentlist=1#c16641600" class="reply_nick_515257" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16641600 );">@Jofiu</a>: Ohh, de hányszor lesz más abból, amivel indítunk! Hmm, inkább ezt teszem bele, inkább azt, ezt is kipróbálom...stb. És sosem csalódás. Éppen ez a jó benne. Mindig egy kis újítás. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves/full_commentlist/1#c16641530
Válasz erre: Füstös-currys lencseleves
2012-05-15T12:10:08+02:00
2012-05-15T12:10:08+02:00
Jofiu
http://blog.hu/user/515257
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves?fullcommentlist=1#c16624371" class="reply_nick_698304" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16624371 );">@amarige</a>: <br />
correction: vöröslencsét szoktam szétfőzni. Egyebekkel egyetemben.<br />
A képek tényleg arra hajaznak.<br />
De legalábbis egy bajnok levesre, amiben fele fele volt vörös és 'szürke' lencse, és azóta is emlegetjük. : )<br />
A curry mindenesetre hamarosan kipróbálásra kerül.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/14/mogyoros_csirke_627/full_commentlist/1#c16641600
Válasz erre: Mogyorós csirke
2012-05-15T12:09:46+02:00
2012-05-15T12:09:46+02:00
Jofiu
http://blog.hu/user/515257
Tisztelem a fényképezős türelmedet! : )<br />
Mellesleg az 'ennek indult, más lett belőle' klubban én is tag vagyok.<br />
Indultam már neki chilis babnak úgy, hogy végül tejszínes leves lett.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves/full_commentlist/1#c16624371
Válasz erre: Füstös-currys lencseleves
2012-05-13T09:38:27+02:00
2012-05-13T09:38:27+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves?fullcommentlist=1#c16620930" class="reply_nick_17529" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16620930 );">@Mikrobi</a>: Gondoltam a vöröslencsére, de annak hiányában maradtam ennél a lencsénél. A cél pedig az volt, hogy abból is kihozzak magam számára kívánt ízeket. :) A gyömbér nagy kedvenc, biztosan ki fogom azzal is próbálni. Köszi az ötletet! :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves/full_commentlist/1#c16624357
Válasz erre: Füstös-currys lencseleves
2012-05-13T09:34:20+02:00
2012-05-13T09:34:20+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves?fullcommentlist=1#c16620381" class="reply_nick_515257" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16620381 );">@Jofiu</a>: A répa nálam nagy kedvenc, az hozza ki az otthonról hozott ízvilágot. Biztosan sokféleképpen fogom elkészíteni még, sőt ritka, hogy ugyanazt többször újítás nélkül elkészíteném. Köszönöm az ötleteket! :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves/full_commentlist/1#c16620930
Válasz erre: Füstös-currys lencseleves
2012-05-12T17:11:09+02:00
2012-05-12T17:11:09+02:00
Mikrobi
http://blog.hu/user/17529
Milyen curry-t teszel bele? Merthogy kismillió féle van. Úgy látom, kurkuma benne a domináns, akkor pedig érdemes lett volna vörös lencsével csinálni. Azt be se kellett volna áztatni, negyedóra alatt megfőtt volna és a curryvel együtt szép sárga lett volna az egész színe. Én pár napja korianderrel és gyömbérrel főztem, húst nem főztem bele, mert grillhúsokhoz készítettem köretnek. Isteni volt!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/11/fustos-currys_lencseleves/full_commentlist/1#c16620381
Válasz erre: Füstös-currys lencseleves
2012-05-12T15:30:06+02:00
2012-05-12T15:30:06+02:00
Jofiu
http://blog.hu/user/515257
Ez bizony nagyon finom ám!<br />
Mondjuk én a sárgarépát kihagyom, valahogy nem megy hozzá nálam. És sokszor teszek a beáztatásra, lassú tözön sokáig főzöm, had essen szét félig, ahhoz adom a külön pirított disznóságokat - így egybe is maraud az ízük, intenzíven -, összevágot hagymát, egyebet. A répa széteshet, sőt, csak az ízére van szükség, elosztva.<br />
A curry pedig érdekes ötlet, kipróbálom majd.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/09/orias_tortellini/full_commentlist/1#c16599944
Válasz erre: Óriás tortellini
2012-05-10T09:31:49+02:00
2012-05-10T09:31:49+02:00
erosgergo
http://blog.hu/user/164609
Ajjajjajj nekem... :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/09/orias_tortellini/full_commentlist/1#c16598691
Válasz erre: Óriás tortellini
2012-05-09T23:38:51+02:00
2012-05-09T23:38:51+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/09/orias_tortellini?fullcommentlist=1#c16598642" class="reply_nick_727333" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16598642 );">@teszt197</a>: Nagyon köszönöm! Biztosan sikered lesz vele. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/09/orias_tortellini/full_commentlist/1#c16598642
Válasz erre: Óriás tortellini
2012-05-09T23:32:45+02:00
2012-05-09T23:32:45+02:00
teszt197
http://blog.hu/user/727333
Gyönyörű a képen, nagyon megéheztem a látványtól... Hétvégén kipróbáljuk azt hiszem.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/08/gyongyhagyma_martas/full_commentlist/1#c16590125
Válasz erre: Gyöngyhagyma mártás
2012-05-09T09:08:43+02:00
2012-05-09T09:08:43+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/08/gyongyhagyma_martas?fullcommentlist=1#c16586352" class="reply_nick_323389" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16586352 );">@Lakásfelújító Feri</a>: :D Nem rossz! Azt hiszem hamarosan abból is készítek valami finomságot.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/05/08/gyongyhagyma_martas/full_commentlist/1#c16586352
Válasz erre: Gyöngyhagyma mártás
2012-05-08T18:55:40+02:00
2012-05-08T18:55:40+02:00
Lakásfelújító Feri
http://blog.hu/user/323389
A fotót láttam meg először. Azt hittem polip... :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/24/spenot_tojasviraggal/full_commentlist/1#c16469812
Válasz erre: Spenótmező tojásvirággal
2012-04-24T13:01:12+02:00
2012-04-24T13:01:12+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/24/spenot_tojasviraggal?fullcommentlist=1#c16468462" class="reply_nick_504847" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16468462 );">@ZboroKrisz</a>: :) Én meg a te ötletedet fogom kipróbálni. Klassz a blogod! Másik imádott témaköröm. :D
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/24/spenot_tojasviraggal/full_commentlist/1#c16468462
Válasz erre: Spenótmező tojásvirággal
2012-04-24T11:10:59+02:00
2012-04-24T11:10:59+02:00
ZboroKrisz
http://blog.hu/user/504847
:)) én is így vagyok vele. csak a spenót, a sóska meg fúj-fúj :)<br />
nekem meg a mézeskalács szaggató szívecskével formázott tükörtojás a kedvencem, de ez a virágos is jó ötlet.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/18/tejszines_paradicsomleves_parmezanos_hugomboccal/full_commentlist/1#c16434084
Válasz erre: Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal
2012-04-20T13:06:37+02:00
2012-04-20T13:06:37+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/18/tejszines_paradicsomleves_parmezanos_hugomboccal?fullcommentlist=1#c16424773" class="reply_nick_352238" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16424773 );">@Kotasz</a>: Szia! Köszönöm az észrevételed. Az alaplén a zöldség-, vagy húsalaplét értem, amelyet, akár leveskockából is elkészíthetünk. Az aprítógép hasonlóan funkcionál, mint a daráló, zöldségaprító. Természetesen nem szükséges hozzá, kézzel is összedolgozhatóak a gombócok. Üdv.
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/20/narancsos_polenta/full_commentlist/1#c16433827
Válasz erre: Narancsos polenta
2012-04-20T12:49:22+02:00
2012-04-20T12:49:22+02:00
Illatok
http://blog.hu/user/698304
<a href="http://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/20/narancsos_polenta?fullcommentlist=1#c16432756" class="reply_nick_612479" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16432756 );">@mirjam07</a>: Szia! Ez az alaprecept, amelyet narancshéjjal fűszereztem, és a narancsszirup is dominánssá teszi az amúgy semleges polenta ízvilágot. Mi a finom az biztosan szubjektív. :D Mivel szerintem az, ezért került ki. Úgy láttam tegnap a vendégeim arcán, hogy ízlett. Írok neked egy olyan poltenta receptet, amely biztosan ízleni fog. :) vagyis remélem. <br />
20 dkg vaj (plusz a forma kikenéséhez)<br />
20 dkg porcukor<br />
20 dkg darált dió (ez lehet akár mandula is)<br />
10 dkg kukoricaliszt (vagy dara)<br />
1 1/2 kk. sütőpor<br />
reszelt narancshéj<br />
3 db tojás<br />
Szirup: lehet a narancsszirup, de akár lekvár, amit csak szeretsz. <br />
Elkészítés: A porcukrot a vajjal krémesre keverjük, hozzáadunk egy tojást. Utána a sütőporral, dióval, elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, ahogyan a maradék két tojást is. Reszelünk bele narancshéjat. Lágy vajas tésztát kapunk. Ezt a teszőleges kivajazott sütőformában, előmelegített sütőben 140 C°-on 35 perc alatt megsütjük. Hogy ne piruljon a teteje és sütőpapírral szoktam félidőnél letakarni. A sziruppal megöntözzük és tálalhatjuk. <br />
Üdv!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/20/narancsos_polenta/full_commentlist/1#c16432756
Válasz erre: Narancsos polenta
2012-04-20T12:27:42+02:00
2012-04-20T12:27:42+02:00
mirjam07
http://blog.hu/user/612479
Szia! Finom, egyébként? Csak azért kérdezem, mert én alapvetően nem szeretem a puliszkát :) Ez más?
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/04/18/tejszines_paradicsomleves_parmezanos_hugomboccal/full_commentlist/1#c16424773
Válasz erre: Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal
2012-04-19T15:37:09+02:00
2012-04-19T15:37:09+02:00
Kotasz
http://blog.hu/user/352238
Szia, mi az az alaple? :) Es az apritogep az hogy nez ki?
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/03/27/medvehagymas_husgombocleves/full_commentlist/1#c16242353
Válasz erre: Medvehagymás húsgombócleves
2012-03-31T09:20:00+02:00
2012-03-31T09:20:00+02:00
Budavári
http://blog.hu/user/655966
Húslevesbe ajánlom:Grízgombóc kicsit másképpen.<br />
<br />
Három evőkanál búzadara<br />
egy evőkanál rétesliszt<br />
egy mokkáskanál sütőpor<br />
1 egész tojás<br />
1 evőkanál vaj<br />
víz<br />
2-3 gerezd reszelt fokhagyma ( vagy apróra vágott 5-6 levél medvehagyma)<br />
egy evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld<br />
fél mokkáskanál fehér bors<br />
só ízlés szerint.<br />
<br />
A száraz darát, lisztet sütőport elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat a tojást és kevés vízzel eldolgozzuk a kellő sűrűségre. Ezután keverjük el a többi anyaggal és a fűszerekkel. Hagyjuk állni a hűtőben, hogy a dara megdagadjon.<br />
<br />
Forraljunk vizet esetleg egy húsleveskockával és abba szaggassuk a gombócokat. Én forróvízbe mártott mokkás kanállal és a vizes tenyeremben formázom. Addig főzöm amíg háromszorosára nem dagad. Érdemes egyet kiemelni és megnézni a közepét hogy átfőtt e. Ha kellően puha le kell szűrni. A húsleves mellé, külön tálon és melegen rakom az asztalra. <br />
Jó étvágyat hozzá!
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/02/19/chedar_sajtos_cs/full_commentlist/1#c16242554
Válasz erre: Cheddar sajtos csirkeragu rétestésztában
2012-03-31T09:08:55+02:00
2012-03-31T09:08:55+02:00
lacabazz
http://blog.hu/user/489366
mmmmmmm
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/03/30/mandulas_csirkemajpastetom/full_commentlist/1#c16242382
Válasz erre: Mandulás csirkemájpástétom
2012-03-31T09:07:35+02:00
2012-03-31T09:07:35+02:00
Uzis szakáll K.O.
http://blog.hu/user/718822
Ez már a kínhatárt nyalogatja...mán megyek is reá könyörögni a drágámat, hogy erszkedjen má neki...
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/03/30/mandulas_csirkemajpastetom/full_commentlist/1#c16236811
Válasz erre: Mandulás csirkemájpástétom
2012-03-30T16:25:54+02:00
2012-03-30T16:25:54+02:00
anica inkognitóban
http://blog.hu/user/650990
nem hangzik rosszul...
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/03/23/szojababos_mezes_csirke/full_commentlist/1#c16176161
Válasz erre: Szójababos mézes csirke
2012-03-24T20:08:41+01:00
2012-03-24T20:08:41+01:00
jucccka
http://blog.hu/user/565936
hú, ez igazán guszta :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/03/22/vorosboros_mezes_korte_kesudio_habbal/full_commentlist/1#c16164590
Válasz erre: Vörösboros mézeskörte kesudió habbal
2012-03-23T08:54:52+01:00
2012-03-23T08:54:52+01:00
TothTundi
http://blog.hu/user/716907
Köszönöm a finomságot, isteni volt! Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
https://illatokakonyhambol.blog.hu/2012/03/06/chilis_marhahus_torta/full_commentlist/1#c16026939
Válasz erre: Chilis marhahús torta
2012-03-07T09:41:28+01:00
2012-03-07T09:41:28+01:00
erosgergo
http://blog.hu/user/164609
nyami.<br />
<br />
és természetesen: ELSŐ