Füstös és pikáns!
Ma nagyon megkívántam a lencsét. Kiadós egytálétel. Leves is, meg nem is. Főzése közben pedig próbáltam bevonzani az anyagi gyarapodásomat is, hátha nem csak újévkor pörögnek a szemek, úgy mint az aprópénz...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 marék lencse
- 1 csík füstölt szalonna
- 20 dkg sertéscomb
- 1-1 szál sárga- és fehérrépa
- 4 szál babérlevél
- 4-5 db szemesbors
- só
- 1 tk. curry
- 1 evk. mustár
- 1 evk. ecet
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A lencsét pár órára beáztatjuk.
Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és a hagymával lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és felöntjük vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsot. 40 perc múlva hozzáadjuk a lencsét és együtt főzzük tovább. 20 perc elteltével pedig a répákat. Ez azért fontos, hogy minden megfelelő időben puhuljon és közben semmi se főjön szét. Hozzáadjuk az ecetet, majd a mustárt. A végén fűszerezzük curry-vel. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és utána tálalhatjuk, akár egy szelet friss és ropogós kenyérrel.