A szilvák között keresve a tökéleteseket, egyszer csak megpillantottam egy szív alakú, összenőtt példányt. Mosolyt váltott ki és jóérzéssel töltött el. Mindenképpen hazahoztam a páromnak. És egyúttal megleptem ezzel az édesen sós, ropogósan krémes ínyencséggel.
Krémsajttal töltött sült szilva...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 db szilva
- 5 dkg fehér krémsajt (sós) / ha esetleg kecskesajtot használunk, önmagában, fűszerezés nélkül ajánlom
- 1 tk. méz
- rozmaring
- 1 tk. vörös balzsamecet
- 8 csík bacon szalonna
Elkészítés: A krémsajtot elkeverjük a mézzel, a balzsamecettel, és kevés rozmaringot morzsolunk rá. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és megtöltjük a krémmel. Egy-egy baconszalonnával betekerjük és előmelegített sütőben kb. 180 C°-on pár perc alatt megsütjük. Szép piros, ropogós legyen a szalonna. Tálalásnál várunk egy kicsit, hogy meghüljön, de ne hidegen kínáljuk. Előételnek és nassolnivalónak is kiváló.