Könnyű egytálétel nyers zöldségekkel tarkítva, és pikáns fűszerezéssel illatosítva.
A mustáros ízekhez kedvelt zöldségeim: az uborka és a répa. Nyáron minden kerti finomság az ölünkbe hullik, hagyjuk meg a maguk valójában, frissen és ropogósan. A hajdina kellemesen édeskés íze tökéletes párosítás köretként, valamint nagyon jótékony hatású a szervezetünkre is.
(Hajdina): Napjainkban a reformtáplálkozás hívei terjesztése által egyre népszerűbb lesz. Tápértékét jellemzően a szénhidráttartalma adja, de a hagyományos gabonaféléktől eltérően a hajdina rosttartalma kiemelkedő. Aminosav-összetételét tekintve is sokkal kedvezőbb. Magas a kalcium- és magnéziumtartalma, és az sem elhanyagolható, hogy magas a káliumtartalma, míg nátriumban meglehetősen szegény. Emellett igen értékes vitaminforrás (E-, B1- és B2-vitaminok) illetve flavonoid és rutin (P-vitamin) tartalma miatt többek között pl. a sugárkezelések okozta egészségkárosodásnak is kiváló gyógyszere. (nosalty.hu)
Hajdinasaláta mézes-mustáros csirkével...
A recept itt olvasható: Hajdinasaláta mézes-mustáros csirkével