Lágy krémsajttal bolondítottam meg a húsos zöldségragut, amelyet egy fálykaformájú olasz tésztával, a torchettivel tálaltam.
Friss fűszerek, ropogós kalifornia paprikák, illatos gombák, zaftos paradicsom, sült csirkecombfilék, és lágy krémsajt...
Krémsajtos torchetti...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkecombfilé (alsó)
- fél-fél sárga, és piros kalifornia paprika
- 1 db paradicsom, vagy 4-6 koktélparadicsom
- 10 dkg gomba (lehet csiperke, de erdei keverék is)
- 100 g krémsajt
- 2 adag torchetti tészta
- 2-3 gerezd fokhagyma
- vaj
- bazsalikom
- őrölt koriander
- oregano
- cayenne bors
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés: Az enyhén megsózott, kockákra vágott csirkecombfiléket vajon az apróra vágott fokhagymával lepirítjuk, megfűszerezzük kis őrölt korianderral. Hozzáadjuk a megtiszított, felkockázott paprikákat és paradicsomot, valamint a gombát. Összefőzzük a húsraguval. Megfűszerezzük még egy kis sóval, borssal, szerecsendióval, leheletnyi cayenne borssal. Amikor már a hús megpuhult, hozzáadjuk a krémsajtot. Friss bazsalikommal és oregánóval (persze száríottal is tökéletes) megszórjuk, és elkeverjük benne. Közben a tésztát sós, babérleveles vízben mgfőzzük, majd hozzákeverjük a krémsajtos raguhoz.