A tésztás ételek gyorsan kész vannak, változatosak, és tökéletesek egy mozgalmas nap során. Mivel vár ránk egy hosszúhétvége, így a munkában kicsit felsűrűsödnek a tennivalók, és nincs időnk pepecselős ételsorra. Bár rám amúgy is jellemző, hogy igyekszem könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket kreálni. :)
Spenótos, juhtúrós tészta...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg darált hús (amit szeretünk)
- 10 dkg juhtúró
- 2 dl házi paradicsomlé/szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- oregánó
- lestyán
- majoranna
- bazsalikom
- 1-2 db babérlevél
- só
- bors
- kevés víz
- ementáli sajt
- metélt
- 2 marék spenótlevél
- magkeverék (dió, tökmag...)
Elkészítés: A darált húst megsózzuk, befűszerezzük, kicsit pihenni hagyjuk. A serpenyőben a fokhagymát kevés vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és kicsit lesütjük, majd lefedjük és várjuk, hogy kiengedje a levét, és megpuhuljon. Ha már puha a hús, akkor hozzákeverjük a juhtúrót, és a paradicsomszósszal felöntjük. Utánafűszerezhetjük még és lassú tűzön hagyjuk összeérni az ízeket Addig megfőzzük a tésztát babérleveles, sós vízben. A spenótleveleket megmossuk és feldaraboljuk, és vajas serpenyőben átforgatjuk. Tálalásnál a szószt a tésztával összekeverjük, hozzáadjuk a spenótot, majd megszórjuk a sajttal és a magkeverékkel. Friss, ropogós és zaftos.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!