Nyári étel lévén minden hozzávalót le lehet szedni a kertben. Legalábbis, ha van konyhakert. Természetesen ilyenkor a piacokon is nagyon jó áron lehet hozzájutni a friss zöldségekhez. A múlt hetet a szüleimnél töltöttem, és a kertükben minden földi jó megtalálható. A hőségben egy könnyed húsmentes kaporral fűszerezett lecsót készítettem.
Ahány ház annyi szokás! Szerintem bármivel feldobható ez az alaprecept. Szalonnával, kolbásszal, májjal, egyéb zöldségekkel, tojással, más fűszerekkel. Kedvünkre alakíthatjuk, az ízlés szab határt!
Kapros lecsó...
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 db lecsópaprika
- 2 paradicsom
- 1 evk. őrölt pirospaprika
- só
- bors
- kapor (kisebb csokor)
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A paprikát megmossuk, felkockázzuk és az aprított vöröshagymával, kevés zsiradékon megdinszteljük. Kis vízzel felöntjük, lefedjük és pároljuk. A paradicsomokat forró vízzel leöntjük és leszedjük a héját, szintén felkockázzuk és hozzáadjuk a paprikához. Tovább pároljuk, ha szükséges egy kis vizet mindig adhatunk hozzá, hogy legyen egy kis leve. Amikor készen van 1 evk. piros paprikával meghintjük, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a friss kaprot (ízlés szerint), és kicsit még tovább főzzük, majd levesszük a tűzről.