Egy olyan napon, amikor sok-sok teendő közepette szeretnénk könnyű, energikus és gyors ételt készíteni, ajánlom a különböző fűszerezésű húsokat, ropogós zöldségekkel. A hangsúly ilyenkor a hús fűszerezésén van, és a zöldségek egy selymes kísérő szerepét töltik be. A kókusz édeskés jelleget kölcsönöz a csirkének.
Kókuszos csirke kölesgombóccal...
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg csirkemell
- 1 evk. kókuszreszelék
- 1 - 1 evk. kókusztej
- őrölt koriander
- só
- lenmag
- metélőhagyma
- 10 dkg köles
- számunka kedvelt zöldségfélék
Elkészítés: A kölest átmossuk, majd annyi vízzel felöntjük, amely legalább egy ujjnyival ellepi. Adunk hozzá egy kis sót, koriandert, kókusztejet és metélőhagymát, majd lassú tűzön, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk, kókuszreszelékkel, korianderral és lenmaggal gazdagon megszórjuk. Kevés vajon serpenyőben lesütjük, felengedjük kevés vízzel és a kókusztejjel, majd hagyjuk fedő alatt párolódni. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt, és rápirítunk még egy kicsit a húsra. A választott zöldségeket blansírozzuk*. A kölesből gombócokat formázunk, majd a zöldség és a hús mellé tálaljuk.
*A megtisztított nyers zöldséget szűrőkanálban 3-5 percre forró víz fölé helyezzük, és befedjük az edényt. Amikor kiemeljük hirtelen jéghideg vízzel lehűtjük.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!