A nyári melegben sokszor étvágytalansággal küzdünk, pedig energiára nagy szükségünk van. Javaslom mindig, hogy fogyasszunk minél több, friss idény zöldséget és gyümölcsöt. Mértékletes és könnyed fogásokkal érdemes kiváltani a nehéz ételeket. Természetesen napunk kísérőjeként, sok folyadékkal. A zöld teára és a natúr vízre esküszöm. De ha pihenéssel töltjük éppen a napjainkat, akkor egy kellemes hosszúlépéssel még a hangulatunkon is javíthatunk.
Bármilyen salátát, idény zöldséget készíthetünk a húsok mellé. Többségét akár nyersen, egy kellemes fűszerezésű öntettel tálalhatjuk is. Ajánlom a citrom és a friss fűszerek használatát.
Korianderes csirkecomb sült apró újburgonyával, és gyömbéres, balzsamecetes céklával...
Hozzávalók 2 személy részére:
- 2-4 db csirkecomb
- 2 marék apró újburgonya
- 1 db cékla
- friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt koriander
- só
- színes bors
- citrom
- 2 evk. balzsamecet
- 1 evk. juharszirup
- chili
- gyömbér
Elkészítés: A csirkecombokról a bőrt eltávolítjuk (persze, ha valaki úgy szereti vétek lenne nem megsütni). Megsózzuk, színes borssal és korianderrel megfűszerezzük. Kevés citromlével meglocsoljuk. Az újburgonyákat megtisztítjuk, ha van nagyobb benne érdemes kettévágni. Egy tepsibe belehelyezzük őket a húsokkal együtt és kevés vízzel felöntjük. Enyhén megszórjuk még sóval. Kb. 40 perc alatt megsütjük. Az utolsó 10 percben a felesleges levet leöntjük és grill fokozaton megpirítjuk. A céklát meghámozzuk és lereszeljük. Kikeverjük a balzsamecetet a juharsziruppal, reszelünk hozzá kevés gyömbért és aprítunk bele szárított chilit. (Az erősségét ízlésünknek megfelelően válasszuk meg.) A céklát belehelyezzük az öntetbe és fél órán át pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor friss bazsalikommal és aprított fokhagymával megszórjuk, valamint egy kis citromlével még meglocsoljuk.