Nagyon szeretem a keleti ízeket akár török, thai, japán, kínai vagy indiairól legyen szó. Sokszor keverem is az ízeiket, újakat kreálva.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 adag kínai tészta
- 15 dkg gomba
- 6 csík kalifornia paprika
- negyed répa csíkozva
- marék lila és fehérkáposzta vegyesen
- csíkozott negyed cukkini
- 1 tk. kókusztej
- 3 tk. curryszószó
- 2 tk. szójaszósz
- kis víz
- bazsalikom
- fokhagyma
- bors
- gyömbér
- szezámolaj
Elkészítés: A gombákat megpucoljuk, felszeleteljük. A többi zöldséget is előkészítjük. Egy serpenyőben kevés szezámolajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket. A kókusztejet a curryszószt, szójaszószt kis vízzel felhigítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Jól összefőzzük. Addig a tésztát a felhasználási javaslat szerint (általában forró vízben áztatjuk 4-5 percig) elkészítjük, majd hozzáadjuk a zöldséges szószhoz és átforgatva sütjük még pár percig.