Ősz van. Minden szépségével és kellemetlenségével együtt. Mégis ez az évszak nyújtja számomra a legfinomabb ízeket. Itt a gomba invázió! Szerencsés helyen lakom, a Bakony szívéhez közel, ahonnan mindig érkezik számomra egy kis meglepetés csomag, imádott barátom jóvoltából. Ezúton is köszönöm neki!!! Most őzlábat és finom vargányákat leltem a kosárban. Egy ruccolás-paradicsomos pestos tagliatelle-t dobtam fel általuk
Őzláb és vargánya tagliatelle...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 agag tagliatelle tészta
- 2-3 fej őzláb gomba
- 1 db vargánya
- 15 dkg csirkecomb vagy -mell filé
- ruccolás-paradicsomos pesto (ez most nem házi készítésű)
- bazsalikom
- oregánó
- zsálya
- kakukkfű
- fokhagyma
- vaj
- só
- bors
- 1-2 dl tejszín
- babérlevél
Elkészítés: A csirkehúst alaplében megfőzzük, egy kis zúzott fokhagymával együtt. A gombákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A tésztát babérleveles sós vízben megfőzzük. Egy kis vajon a fokhagymát megdinszteljük, a felaprított főtt csirkehússal és a gombával együtt lepirítjuk. Megfűszerezzük bazsalikommal, kakukkfűvel, zsályával, oregánóval. A tészta levéből kiveszünk egy merőkanállal, amelyet 1-2 dl tejszínnel felfőzünk, adunk hozzá egy evk. pestot, majd amikor már sűrű hozzákeverjük a leszűrt tésztát. A húsos, gombás ragut a tésztára helyezzük és friss bazsalikommal és még egy kis pestoval tálalhatjuk is.