Tegnap kaptam egy csomagot a szüleimtől... Úgy bontogattam, mint egy kisgyerek, hogy vajon mit rejt a doboz mélye. No mit? Sok-sok szál kolbászt! Nehogy húsvétkor ne legyen az asztalon! - üzeni az anyukám. Az illata idehozta az otthonom...
Fasírtgolyó kolbászos mártogatóssal...
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg pulyka darálthús (lehet másból is)
- 10 dkg kolbász
- 5 szál medvehagyma
- 1 zsemle
- tej
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- 10 dkg kolbász
- paradicsomszósz
Elkészítés: A sózott, borsozott darált húst, a kolbászt, 3 szál aprított medvehagymát, a fokhagymát, a tojásokat, a tejbe áztatott zsemlét és az apróra vágott vöröshagymát összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen. Előmelegített sütőben, kicsit olajozott sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 30 perc alatt (megforgatva) megsütjük 180 C°-on. Közben 10 dkg kolbászt serpenyőben 1-2 dl paradicsomszósszal, 2 szál aprított medvehagymával összeforraljuk és botmixerrel pürésítjük. A kis fasírtgolyók mellé tálaljuk a mártogatóst.