Vannak a ,,gyümölcsöt hússal ellenzők" tábora, és akik szeretik az effajta ízkavalkádot. Én az utóbbiak táborát erősítem. Ezen a hétvégén jön vissza a nyári meleg, és remélhetőleg a grillsütőket sem tette el senki. Ezt a receptet is érdemes kipróbálni. Grillezett kápia paprika sült baconnel és a fanyar-édeskés nyár végi kékszilva toszkán fűszerezésű pástétommal.
Jó választás előételnek, vagy éppen kímélő vacsorának.
Szilvás csirkehús pástétom sült kápiapaprikába töltve...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db kápia paprika
- 1 db egész csirkecomb
- kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis só
- bors
- szerecsendió
- toszkán fűszerkeverék (bazsalikom, zsálya, oregánó, rozmaring, lestyán)
- 2-3 db szilva
- 3 szelet paraszt sonka, bacon
- 1 evk. juharszirup
Elkészítés: A csirkecombokat megfőzzük enyhén sós vízben 2 gerezd fokhagymával és a kis fej vöröshagymával. Lefejtjük a húst a csontokról, majd grillserpenyőben juharsziruppal meglocsolva karamellizáljuk. Aprítógépben a tejszínnel és a fűszerekkel (toszkán fűszerkeverék, szerecsendió, bors, kis só) pépesítjük pástétom állagúra. Hozzákeverjük a felkockázott sonkát és szilvát. A kápia paprikát, és 2 szelet sonkát meggrillezzünk. A paprikákat félbevágjuk és megtöltjük a pástétommal, majd a sült baconnel tálalhatjuk.