Omlettet mindenki tud készíteni! De vajon elég merészek vagyunk ízesíteni? Hajrá! Én is igyekszem majd sokféle egyszerű, de nagyszerű ötletekkel feldobni a tojásos ételeket.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 db tojás
- 1 db avokádó
- pici só
- 3 evk. tejföl
- chili
- 4 szelet sonka
- 2 marék reszelt sajt
- kevés tej
Elkészítés 1 adagra: Az avokádót a tejföllel, chilivel, pici sóval összetörjük botmixerrel. Két tojást pár csepp tejjel, csipet sóval felverünk. Kevés olajon a serpenyőben lefedve, lassú tűzön sütjük. Amikor kezd dermedni, de még folyós a teteje megszórjuk a sajt felével, két szelet sonkát teszünk, arra pedig rákanalazzuk a krém felét. Tovább hagyjuk lefedve. Ha megolvadt a sajt és még itt-ott lágy a tojás, akkor ráhajtjuk a másik felére, és még pár másodpercig hagyjuk sülni, majd tálalhatjuk is. Csinálhatjuk is a másik adagot, vagy egyszerre két serpenyőben készítsük el.