Mindig olyan unalmas a rizs tálalása, miért ne lehetne néha bohókás...
- rizs
- metélőhagyma
- 30 dkg csirkemell
- 15 dkg zabpehely (aprított)/zsemlemorzsa
- lenmag
- szezámmag
- színesbors
- pici kakukfű
- tojás (panírhoz)
- rizsliszt
- (rukkola, vajretek, paprika)
Elkészítés: A rizst kevés olajon pirítom, felöntöm vízzel, megfőzöm kis marék apróravágott metélőhagymával és sóval. A csirkemelleket megsózom, borsozom, rizslisztben megforgatom, utána tojásba, majd a lenmagos, szezámmagos, fűszeres zabpehelymorzsában átforgatom és olajban kisütöm. A tálalásnál a friss bundát megszórhatjuk sajttal. A rizsből pohár segítségével kunyhókat formázunk a rukkolára, vajretekkel/uborkával, bármilyen kreatív megoldással díszíthetjük.