A gyöngyhagymát mindig is ki szerettem volna próbálni fő hozzávalóként. Volt még itthon egy kis sertéscomb, spagetti... így adta az ötletet legyen a MÁRTÁS gyöngyhagymából.
Sertéscomb szelet gyöngyhagyma mártással, spagettivel...
Hozzávalók 2 személyre:
- spagetti
- 4 szelet sertéscomb
- 25 szem gyöngyhagyma
- 2-3 evk. cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evk. fehérborecet
- só
- bors
- 2 dl tejszín
- kis darabka vaj
- 1 evk. liszt
- húsalaplé
Elkészítés: A húsokat sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben lesütjük mindkét oldalát, majd felöntjük a húsalaplével, lefedjük és pároljuk. A hagymákat felaprítjuk. A spagettit feltesszük főzni. A cukrot karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a hagymákat. Hozzádjuk a vajat meg a fehérborecetet, utána felöntjük a tejszínnel (kis sózás, borsozás) és liszttel besűrítjük. A tésztát leszűrjük és beleforgatjuk a mártásba. A húst szintén megöntözzük a mártással és mellé tálaljuk. Süthetjük csíkokra is a húst és belekeverhetjük a mártásos tésztába.