A következő kacsás ételem kicsit a keleti és az olasz konyha fúziója. Mindkettő nagy kedvelője vagyok.
Szójás és balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20-30 dkg kacsamell (pecsenye)
- szójaszósz
- balzsamecet
- 1-2 evk méz
- 1-2 dl tejszín
- rizs
- fehérbor
- zeller (kis darab)
- 1 gerezd fokhagyma
- kacsazsír
- alaplé
- gomba
Elkészítés: Előző este a kacsamelleket felkockázzuk és a szójaszószos, balzsamecetes pácban állni hagyjuk. Másnap a rizst forró kacsazsíron a reszelt zellerrel és fokhagymával együtt addig kevergetem, amíg üveges nem lesz. Utána felöntöm egy kis fehérborral és fokozatosan hozzáadok zöldség/hús alaplevet, ahogy magába szívja. Közben elkezdjük a húst lepirítani szintén kacsazsíron. Lefedjük, puhulni hagyjuk. Amikor már puha, adunk hozzá egy kis gombát, majd 1-2 evk. mézet, és kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük egy kis tejszínnel és összeforraljuk. Hozzákeverjük a majdnem kész rizshez és tovább főzzük a rizottót. Ez az étel nem igényel parmezánt, vagy más sajtot.
Sajnos rizottó rizs hiányában most nem azzal készítettem, de természetesen azzal az igazi. :)