Egy krémlevesnél sosincs jobb választás, ha megéheznénk, de semmi kedvünk a konyhában sok időt eltölteni. Imádom a zöldségleveseket ilyen formában elkészíteni. Ízorgiává lehet varázsolni egy újragondolt fűszerezéssel, és egy újabb hozzávalóval.
Zellerszár krémleves sárgamustárral...
- 6-8 db zellerszár
- fél fej vöröshagyma
- tejszín vagy joghurt
- fél liter zöldség vagy hús alaplé (akár zseléből, kockából)
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 evk. sárgamustár
- 1-1 kk. lenmag
Elkészítés: A zellerszárakat megmossuk, csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük a fél vöröshagymával együtt. Ne főzzük szét, éppen csak, hogy kiengedi az ízét, és kicsit a zöld színét. Turmixgépbe átszedjük a zöldséget, adunk hozzá egy gerezd fokhagymát (lehet kettőt is), egy-két merőkanálnyi alaplevet, majd annyi tejszínt vagy joghurtot, amennyivel elérjük a kívánt sűrűséget. Fűszerezzük kevés sóval, borssal, és reszelünk hozzá szerecsendiót. Tálalásnál megszórjuk lenmaggal és 1-1 evk. sárgamustárral ízesítjük. Kanalazásnál kedvünkre ízlelhetjük a mustár és a zeller ízkombinációját.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!