Egyszemélyes felfújt, csak nekem! Mivel ma egyedül töltöm a napot itthon, csak magamra kell gondoljak! Így húsmentes és nagyon egyszerű, könnyű finomságot készítettem. Teszek-veszek, rendezkedek, kicsit olyan is, mintha tavaszi nagytakarításba fogtam volna. Ragyogó napsütésben, jó zenékkel még ez is vidám feladat!
Camembertes kelbimbó felfújt aszaltszilvával...
Hozzávalók 1 személyre:
- 1 pitesütőforma (10 cm)
- 4 db kelbimbó
- 3 db aszaltszilva
- 1 db tojás
- 2 evk. joghurt vagy tejföl
- 1 tk. rizsliszt
- 5 csík camembert
- pici só és bors
Elkészítés: A kelbimbót megpároljuk, majd kétfelé vágjuk, az aszaltszilvákkal együtt. A tojást felverjük a joghurttal, elkeverjük benne a lisztet, majd a felét a kivajazott pitesütő formába öntjük. Beleszórjuk a kelbimbót és a szilvát, majd ráöntjük a másik felét. A tetejét a camemberttel díszítjük. Előmelegített sütőben, kb. 200 C°-on 15-20 perc alatt megsütjük. Kinyitjuk a sütő ajtaját, úgy pihentetjük, majd tálalhatjuk.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!