Reggelinek is, vacsorának is tökéletes megoldás az omlett. Rendkívül sokféleképpen ízesíthetjük, tölthetjük, tálalhatjuk. Megunhatatlan. Már én is többfélét tettem fel a blogra.
Maradt még friss erdei gombám, így azal töltöttem meg a lágy omlettet.
Erdei gombás omlett...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 db tojás
- 2 marék erdei gomba keverék (szárítva is kapható)
- szalonna
- tejszín
- tejföl
- kevés trappista reszelve
- kevés kecskessajt (natúr)
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés: 2-2 db tojást felverünk kevés tejszínnel. Megsózzuk, borsozzuk. A gombákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnával együtt (hagymával is lehet, aki szereti). A tojáskeveréket a serpenyőbe öntjük, lefedve lassú tűzon sütjük. Amikor még folyós a felső rétege, megszórjuk a sajtokkal, majd a petrezselyemmel és a gombakeverékkel. Amikor már kezd dermedni, egy kis tejfölt kenünk rá és összehajtva tálaljuk. Szerintem akkor finom az omlett, ha kívül sült, belül lágy és krémes.