Ezt a karfiolsültet anyukám csinálta mindig, gyors egytálételnek vacsorákra, vagy köretnek. Én most tovább gondoltam és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem.
Hozzávalók 2 személyre:
- fél fej karfiol
- 20 dkg csirkemell
- 2-3 tojás
- 2-3 evk. tejföl
- 10 dkg ementáli sajt
- 5 szál medvehagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
Elkészítés: A karfiolt rózsákra szedjük és megfőzzük sós vízben. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük. Serpenyőben vajon kisütjük. Közben a karfiol is elkészül, hozzáadjuk a csirkéhez és kicsit még tovább pirítjuk, megszórjuk szerecsendióval. A tojásokat kikeverjük a tejföllel, 5 dkg sajttal, aprított medvehagymával, csipet sóval, borssal. Kivajazott tűzálló tálba belekanalazzuk a ragut és ráöntjük a krémet. A tetejét megszórjuk bőven sajttal. Addig sütjük 200° C-ra előmelegített sütőben, ameddig a sajt megpirul, és a tojásos krém megdermed.