Ez az első ,,baba" tortám. Robikáé! Fogalmam sem volt mit tehetek bele, mit nem. Finom is legyen és könnyű is, no meg ehető is. :) Utána olvastam tehát, mit is ehet egy egyéves baba (na jó már nem is baba) és mit nem. Megkérdeztem anyukákat is. Majd mégis úgy döntöttem csak tudok neki kreálni magamtól is valami finomat. Az élmény pedig magáért beszél, ahogy szó szerint: lecsapott rá! :)
Imádok fondant tortákat készíteni... lesz itt is, ígérem. Viszont most nem mertem. Ezért ezt a roppant egyszerű babapiskótás, banánpürés, gyümölcsös verziót találtam ki. Látványra nem a legszebb, de annál nagyobb szívvel készítettem! :)
Hozzávalók:
- 10x15 cm-es szív tortaforma
- 1 fél zacskó babapiskóta
- 1 banán
- 1 db banános baba joghurt (Danonino)
- fél doboz habtejszín
- fél zacskó fehér gyümölcszselé
- 1 ekv. nádcukor
- 1/4 zacskó zselatin fix
Elkészítés: A babapiskotát kis darabokra törjük, beleszórjuk a tortaforma aljába. A banán felét pürésítjük, hozzákeverjük a banános joghurtot és a felvert habtejszín 2/3-ad részét. Belekeverjük a zselatin fixet. Rákanalazzuk a babapiskótára. Betesszük a hűtőbe dermedni. Amikor már szilárd állagú a krém (kb. fél óra/óra), rászeletelünk banánkarikákat. A fehér gyümölcszselét elkészítjük 1 evk. nádcukorral (így kapja karamellás színét) és ráöntjük a gyümölcsszeletekre. Visszatesszük a hűtőbe dermedni. Pár óra alatt készen is van, de akár egy estét is hűthetjük. Tálalás előtt a maradék felvert tejszínhabbal körbekenjük.
A képek az örömről, a tortafalásról: