Az ihletet a szűzérme adta, hogy miért is ne készíthetném el csirkemellből?! A csirkét amúgy is rendkívül sokféleképpen variálhatjuk, hiszen annyira semleges az íze.
Korianderes-szezámos csirke medál, avokádós túrókrémmel...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg csirkemell
- 1 db avokádó
- 10 dkg túró
- 2-3 evk. krémsajt
- só
- bors
- őrölt koriander
- rizs
- szezámolaj
- szezámmag
Elkészítés: A melleket medál formára szabjuk (4 db-ot/ami megmarad, jó lesz ragunak). Sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel megszórjuk. A rizst kevés szezámolajon lepirítjuk, felöntjük vízzel, kicsit sózzuk és megfőzzük. Az avokádó húsát összetörjük darabosra, hozzákeverjük a túrót és a krémsajtot. Fűszerezzük sóval, borssal. A csirke medálokat szezámolajon lesütjük mindkét oldalán, majd pároljuk. A szezámmagokat forró serpenyőben lepirítjuk, és a kész medálokat ebbe forgatjuk. A rizsre ráhelyezzük a húst és a krémmel megkoronázzuk.