Egy igazán tartalmas egytálétel. Nem igényel köretet, előkészületek után magára hagyva szépen megsül. Fantáziánkra van bízva mivel rétegezzük. Én a hűtőmben fellelt alapanyagokra hagyatkoztam elsősorban....
Hozzávalók 2 - 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell
- padlizsán
- cukkini
- paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- 2 evk. tejföl
- bazsalikom
- só
- bors
- cayenne bors
- sonkaszeletek
- 3 marék reszelt sajt
Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk és állni hagyjuk. A csirkemelleket vékony szeletre felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, belereszelünk fokhagymát, megszórjuk sóval, bazsalikommal, cayenne borssal. Lemossuk a cukkinit és a padlizsánt, kicsit kinyomkodjuk a levét. A hőálló tálat (kisebbet) kiolajozunk, egy réteg húsra ráhelyezünk cukkiniket, sonkaszeleteket, megszórjuk sajttal és öntünk rá a tojáskeverékből. Következő húsrétegre jön a padlizsán, sonkaszeletek, sajt és a fűszeres tojás. Még egy húsréteget teszünk, majd fóliával lefedjük 130-150 C°-on egy óra alatt megsütjük. Kivesszük és levesszük a fóliát, paradicsomszeleteket teszünk rá, megszórjuk sajttal és visszatesszük még a sütőbe, ameddig a sajt megolvad rajta. Utána hagyjuk meghülni, majd kifordítjuk és átfordítjuk. Tortaszeletként tálaljuk. Tehetünk bele akár szárított paradicsomot, fűszerezhetjük kedvünkre.