Előételnek, könnyű vacsorának...
- 6 fej töltenivaló gomba
- 5 dkg juhtúró
- 5 dkg zsírszegény tehéntúró
- 2-3 szelet sonka
- 1-2 evk. tejföl/tejszín
- 1-2 evk. fehér balzsamecet
- só
- bors
- chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 dkg ementáli sajt
Elkészítés: Megpucoljuk a gombákat, tűzálló tálba tesszük és előmelegített sütőben kicsit elősütjük. Olíva olajon a darabolt fokhagymát megdinszteljük, rászórjuk a sonkát és megpirítjuk. Utána hozzákeverjük a juhtúrót és a tehéntúrót, megfűszerezzük sóval, borssal, chilivel, reszelt ementáli sajttal. Kevés tejföllel vagy tejszínnel fellazítjuk, és a végén kevés balzsamecettel átforraljuk. Levesszük a tűzről és beletöltjük a gombákba, megszórjuk sajttal és megpirítjuk. Zöldségágyon tálaljuk.