A baráti körben a fiúk néha megszerveznek egy-egy hamburger partyt. Ilyenkor a 15 dkg-os húsfasírtokból elképesztő mennyiséget képesek megenni. :D
- 60 dkg darált marhalábszár
- 40 dkg darált sertéscombhús (lehet 100%-ban marha is)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 4 evk. ketchup
- 3 evk. mustár
- 2 evk. BBQ szósz
- só
- bors
Hamburgerszósz:
- 1 rész majonéz
- 1/3 rész ketchup
- kevés BBQ szósz
- metélőhagyma
Tálaláshoz:
- hamburgerzsemle (1-2 db/fő)
- chedar sajt
- saláta
- paradicsom
- hagyma (lila/vörös)
- vaj
- lehet még ketchup/majonéz valamint amit még szeretnénk
Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A húsokat egy tálban összekeverjük az összetevőkkel és pihenni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A fűszerezésnél igényel kis kostolásokat, hogy tudjuk mennyi sót és borsot tegyünk még hozzá. Addig a tálaláshoz szükséges zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, tálaljuk, ahol mindenki ízlése szerint tudja összeválogatni a kedvére való ízvilághoz. A szószt is kikeverjük kevés apróra vágott metélőhagymával. Közben mérleg segítségével 12-15 dkg-os gombócokat készítünk. A húst mindkét oldalán forró olajban kisütjük, közben a zsemléket megvajazzuk. Mielőtt kivennénk a húst, a vajas zsemléket kicsit ráhelyezzük sütés közben. Tálalás: a zsemle mindkét oldalán saláta, szósz, chedar sajt. Rá jön a hús (lehet duplázni is), paradicsom, hagyma, szósz. És végül érkezik a zsemle teteje.