Egy kis indiai keverve a magyar cicegével...
- 15 dkg csirkemell
- 2 db burgonya
- 1 db joghurt
- 3 evk. curry szósz
- 1 tk. koriander
- 1 tk. gyömbér
- fél tk. chili
- 3 evk. rizsliszt
- szezámolaj (vagy vaj)
Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük. A csirkemellet felkockázzuk, besószzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a curryszósszal, a korianderrel, chilivel és a gyömbérrel. Ebbe beleforgatjuk a húst, 15-20 percig pácolódni hagyjuk. Utána belekeverjük a reszelt burgonyát is, és hozzáadjuk a riszlisztet. Jól összekeverjük. Kör alakú tűzálló tálat szezámolajjal kikenünk, és beleöntjük a masszát. Előlegetígett sütőben 180°C-on 40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kész, kiborítjuk a tálból és cikkejeket vágunk, kis curryszósszal tálaljuk.