Tegnap a párom édesanyja kacsát sütött és küldött nekünk egy kacsamellet. Én leginkább narancsos steaknek szeretem elkészíteni, vagy valami keleties, wok-os fogást kreálok általa...
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db kacsamell (vagy kacsacomb)
- fél fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db kalifornia paprika/sárga
- 6 szelet cukkini és padlizsán
- 10 dkg csiperke gomba
- kevés fafülgomba
- fél reszelt répa
- kevés reszelt káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt gyömbér
- koriander
- pici chili
- kurkuma
- 2 evk. szójaszósz
- 2 evk. méz
- 2 marék wok tészta
- szezámolaj
Elkészítés: A cukkinit és a padlizsán felcsíkozzuk és sóban állva félre tesszük. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A kacsahúst szintén felcsíkozzuk. A wok-ot felforrósítjuk, hozzáadjuk a szezámolajat és az összes zöldséget. Lepirítjuk őket. Közben a tésztát sós forrásban lévő vízhez adjuk, 2 percig főzzük (vagy ahogyan a leírás mutatja). A wokban lévő zöldségekhez hozzáadjuk a húst és a fűszereket. Tovább pirítjuk. Majd hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet. Összekaramellizáljuk majd a kész tésztát hozzáöntjük és tovább fűszerezzük, ha szükséges. Párszor átfordítjuk és tálalhatjuk.
További megjelenés: Ötletkonyha.hu