Újra itt! Egy kis betegeskedés után első fogásom egy könnyű, de igazi vitaminbomba leves, hogy erőre kapjak. Zöld, friss, bármikor szívesen fogyasztom.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2-3 db cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár joghurt
- 1 evk. rizsliszt
- húsalaplé (vagy leveskocka)
- só
- bors
- szerecsendió
- bivalymozzarella
- tökmag
- friss metélőhagyma
Elkészítés: Megmossuk a cukkiniket, levágjuk a végeit, felkockázzuk. A félbevágott hagymával, és annyi húsalaplével amennyi ellepi (vagy vízzel és leveskockával,) puhára főzzük. Ha kész, turmixgépbe átszedjük a cukkini kockákat (hagymát kihagyjuk), felöntjük a lisztezett joghurttal (nem szükséges a liszt, én sokszor ki is hagyom), és adagolunk az alapléből. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjuk egy csipet friss vágott metélőhagymával, szerecsendióval kellő sűrűségűre turmixoljuk. Tálaláskor pirított tökmagot és egy-két szelet mozzarellát adunk hozzá, újra megszórjuk metélőhagymával. Nem túl sokat teszünk hozzá, mert nem akarjuk, hogy dominánssá tegye a hagyma íz, inkább emelje ki a frisseségét.