Kezembe akadt egy doboz kukorica konzerv... volt itthon húsleves is. Megláttam a curryszószt, ami végül megadta az iheletet ehhez a pikáns leveshez.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 doboz konzerv kukorica,
- fél liter húsalaplé (én csirkéből készítettem),
- petrezselyem,
- chili,
- 1 evk. curry szósz,
- 2 evk. tejföl/tejszín,
- 2 dl húsalaplé (a végén a higításhoz),
- 1 marék reszelt sajt (én most borsos kecskesajtot választottam)
Elkészítés: A kukoricát a húsalaplében feltesszük főni, kb. 20 percig. Adunk hozzá curryszószt, chilit, petrezselymet. Amikor kész, átöntjük a turmixgépbe. Kiveszünk belőle 4 evk. kukoricát a későbbi díszítéshez. A tejföllel vagy tejszínnel összeturmixoljuk és felöntjük még annyi húsalaplével, amennyivel elérjük a kellő sűrűséget. Tálalásnál szűrőn keresztül kanalazzuk és préseljük, hogy a héjja ne kerüljön a tányérba, így tiszta és krémes lesz. Díszíthetjük reszelt sajttal, kukoricával és pár csepp curryszósszal.
További megjelenés: Ötletkonyha.hu