Nem akartam egy tipikusan unalmas fogást ebédre, az amúgy nem igazán kedvelt csirkecomb húsból. És ekkor kezembe került a szívtorta formám... innen pedig minden jött magától.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db egész csirkecomb
- bors
- borsikafű
- rozmaring
- sültcsirke fűszersó
- 3 db burgonya
- kömény (őrölt és egész)
- só
- 1 fej vöröshagyma
- pici liszt
- tortaforma (10x15)
Elkészítés: Lefilézzük a húst a csontról. Kis kockákra felvágjuk. Befűszerezzük fűszersóval, borssal, borsikafűvel, rozmaringgal, és félretesszük. Közben a burgonyát megpucoljuk, kockára vágva feltesszük egész köménnyel főni. A hagymákat felkarikázzuk és lisztbe forgatjuk. A húst serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben elkészítjük egy kis vajjal, tejjel és őrölt köménnyel a krumplipürét. A hagymakarikákat forró olajban ropogósra sütjük. Amikor minden készen van, kivajazzuk (vagy sütőpapírral béleljük) a mini tortaformát. Alulra kanalazzuk a húst, rá a hagymakarikákat, és a tetejére a krumplipürét. Előmelegített sütőben 200°C-on addig sütjük, ameddig pirulni kezd a krumplipüré. Kivesszük és óvatósan áthelyezzük a tányérra. Salátát tálalhatunk mellé. Fejenként egy kis tortát készítsünk.
Ha kímélőbbre vágyunk a borsikafüves húst tálalhatjuk salátával, sült hagymával, és kecskecsajttal is. :)