Igen, már megint egy krémleves... :D De hiszen olyan selymesen krémes, változatos. Nehezen tudok ellenállni neki. Ma a hűtőben megbújó kéksajt adta az ötletet.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg erdei gomba (vargányával, valamint lehet szárított is, kb. 20-30 g)
- alaplé
- só
- bors
- petrezselyem
- chili
- tejszín
- 5 dkg trappista sajt
- 2 dkg kéksajt
Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés vajon megpároljuk, felöntjük kb. 2-3 dl alaplével és tovább főzzük. Átszedjük a turmixgépbe és kevés alaplével, 1 dl tejszínnel összeturmixoljuk. Visszaöntjük egy főzőedénybe és annyi alapelével és tejszínnel főzzük össze, amennyit szükségesnek érzünk a megfelelő krémesség eléréséig. Közben a sajtokat lereszeljük, sütőlapra kis kupacokat készítünk belőle (2-4 db), majd 180 C°-ra előmelegített sütőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, hogy a közepe még olvadt legyen. Kivesszük, lehűl egy kicsit és lapáttal papírtörlőre helyezzük, leitatjuk. Mikor teljesen meghűl, megkeményedik. A leves mellé célszerű tálalni, de a látvány miatt én most benne helyeztem el.