Sokan csalódottak, hogy nincs itt a várt tavaszi melegedés, jóidő. Ne keseredjünk el, hanem hozzuk mi a konyhánkba az illatai által! Ezt a barbecue szószt egy, a városunkban állomásozó, amerikai katona barátunktól lestem el, bár kicsit változtattam rajta. A kerti sütögetések alkalmával mindig nagy sikere van.
Barbecue csirkeszárnyak grillezett zöldségekkel...
Hozzávalók 2 személyre:
- 6-8 db csirkeszárny
- só
- alaplé v. húsleveskocka
- chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evk. méz
- 0,5 dl eperszörp
- 1-2 dl ketchup
- zöldségek
- grill fűszerkeverék
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: a serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk. A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük. Előmelegített sütőben 200C°-on, rácson (alá tegyünk tepsit, amelyben ujjnyi víz van) 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük (karamelizálódni fog). A zöldségkeket grillserpenyőben megsütjük. Mindent frissen elkészítve tálalunk.