Ma a fokhagyma világnapja van... Bevallom sosem gondoltam volna, hogy neki is van egy napja. Ráadásul IMÁDOM! Szívesen készítettem volna levest, de sajnos nem volt itthon elegendő fokhagyma. Így inkább a mártásban éltem ki az illatát.
Töltött csirkemell fokhagymás mártással...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 12 db csirkemáj
- 10 dkg erdei gomba
- só
- koriander
- 5 gerezd fokhagyma
- húsalaplé, (vagy leveskocka)
- 1-2 dl tejszín
- rizs
- vaj
Elkészítés: A csirkemájakat megtisztítjuk, tejbe áztatjuk (legalább 30 percig). Az erdei gombákat szintén megtisztítjuk (ha szárított, beáztatjuk). A csirkemelleket kiklopfoljuk, besózzuk, korianderral megszórjuk. A rizst feltesszük főni. A melleket bedörzsöljük fokhagymával, majd a szeletekre vajat darabolunk, ráhelyezzük a gombát, majd szeletenként kb. 3 db májat. Összetűzzük. Serpenyőben mindkét oldalát lesütjük, majd felöntjük a húsalaplével, és megpároljuk. Kivesszük a husikat, ha készen vannak, majd a levéhez hozzátesszük a gombákat. 4 gerezd fokhagymát belenyomunk és felöntjük tejszínnel, megszórjuk korianderrel. Összefőzzük, besűrítjük. A húsokat szeletekre vágjuk, rízzsel és mártással találjuk. Salátával is ideális.