Elő a friss salátákat, zöldségeket! Ropogjon a répa, zeller, retek... Számomra elég a saláta köretnek, de aki többre vágyik, annak ajánlom a változatosan fűszerezhető burgonyát.
Hozzávalók 2 személyre:
- 8 db csirkeszárny
- só
- őrölt koriander
- kurkuma
- őrölt gyömbér
- szezámolaj
- szójaszósz
- olívaolaj
- 4 db sütnivaló burgonya (a sárgát szeretem a legjobban ehhez)
- őrölt mustármag
- édes paprika
- bors
- friss salátának való zöldségek (tetszés szerint)
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sózzuk. Egy - egy evk. fűszert összekeverünk 1 evk. szezámolajjal, 2 evk. olívaolajjal, és 2 evk. szójaszósszal. Ebbe belefogatjuk a csirkeszárnyakat és hagyjuk pácolódni legalább fél órán át. Közben a burgonyákat megmossuk, ledörzsöljük, cikkelyekre vágjuk, sózzuk, őrült mustármaggal, borssal, paprikával megszórjuk. Kevés olajba beleforgatjuk. A csirkeszárnyakat grillserpenyőben kisütjük. A burgonyát is kevés olajon seprenyőben ropogósra sütjük. A friss salátákat összekeverjük, kis citrommal meglocsoljuk és tálalhatjuk.