Ez a mai kívánság. ,,A" rakott krumpli. Magamhoz híven kicsit eltértem a hagyományostól, de semmiképpen nem a rovására. Zaftos, krémes, omlós, és intenzív. Sajnos nem könnyű étel, de az élmény mindent felülír.
Húsos-kolbászos rakott krumpli
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 db burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 4 db tojás
- 5 dkg sajt
- 2 csík szalonna
- 10 dkg kolbász
- 20 dkg darált hús (pulyka)
- 3 evk. főzőtejszín
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A kisült zsírját félretesszük. A tojásokat feltesszük főzni. A burgonyákat megpucoljuk és egészben, sós vízben megfőzzük. A serpenyőben összekeverjük sertéshúst és a kolbásszal, a szalonnával, és sózzuk, borzossuk, petrezselyemmel megszórjuk. Összefőzzük, majd tejszínnel felöntjük és sűrítjük. Ha minden összetevő kész, előveszünk egy jénai tálat. A maradék szalonnazsírral kicsit kikenjük, majd szeletelünk bele burgonyát. Erre kerül egy réteg tejföl, a kolbászos hús, a tojáskarikák majd megszórjuk sajttal. Még kétszer megismételjük. A végén a tetejét még sajttal megszórjuk és az előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig a sajt megpirul a tetején. Tejföllel tálaljuk.