Elfogyott a só... a hús már lefilézve, felcsíkozva. Viszont volt szójaszósz, ami megmentett, mivel igencsak sós. És ezután minden jött magától... a chili, a mogyoró, a rizs.
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg csirkecomb felső
- 10 dkg barna rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. aprított chili
- 3 evk. szójaszósz
- 1 tk. gyömbér
- 1 marék sótlan/pörkölt mogyoró
- mogyoróolaj
- 6 szem gomba (csiperke)
- 1 dl tejszín
Elkészítés: A húsokat megtisztítjuk, a bőrét leszedjük, a csontról lefilézzük, csíkokra vágjuk. A szójaszószba belekeverjük a gyömbért, a chilit, az apróra vágott fokhagymát, 1 evk. mogyoróolajat, majd a húst beleforgatjuk. Hagyjuk pácolódni egy fél órát. A barna rizst átmossuk, majd forró, másfélszeres vízben fél óra alatt megfőzzük. A serpenyőben a húsokat lepirítjuk. Hozzáadjuk a mogyorószemeket és a felaprított gombát, megpároljuk. Amikor kész, felöntjük 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt rizst, összefőzzük pár perc alatt és már tálalhatjuk is.