Bizonyára sokan vagyunk, akik egy hétvége folyamán könnyelműen habzsolnak. Szinte felmentjük magunkat, hogy a pihenéssel együtt jár, ha bármit megkívánunk, meg is ehetjük. Persze aztán lelkiismeretünkkel küzdünk és újabb ígéretekkel állunk a hétfői naphoz. Ehhez ajánlom ezt a könnyű salátát.
Tricolor saláta...
Hozzávalók 2 személyre:
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 10-15 dkg brokkoli,
- 2 dkg ementáli sajt
- joghurt,
- petrezselyempesto
- 2-4 fej csiperke gomba
- rukkola saláta
Elkészítés: A zöldségeket megmossuk. A gombát és a brokkolit megpároljuk, addig a paradicsomokat félbevágjuk és az ementáli sajtot vékonyra szeleteljük. A joghurtot 1-2 evk. petrezselyem pestoval (lásd. Zölsdéges húspogácsa receptemnél.) kikeverünk. A tányérra ráhelyezzük a rukkolát, meglocsoljuk a pestos joghurttal, és körbedíszítjük a brokkolival, a paradicsommal, a sajttal és a gombával. Én nagyon szeretem a zöldségek nyers ízét, így pároláskor nem szoktam fűszerezni. A joghurtos szósszal elkeverve elég intenzív íze lesz.