Kedvelem a keleties ízeket, és ez egy olyan zöldség számomra, amelyet más ízvilággal el sem tudok képzelni. Semleges íze miatt erőteljesen fűszereztem. Előételként és főételként egyaránt fogyaszthatjuk.
Hozzávalók 2-4 személyre:
- 25 dkg csicseriborsó
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fűszerkeverék (1 tk. őrölt koriander, só, kömény, piros paprika / 1 mk. cayenne bors, chili, fehérbors)
- friss petrezselyem
- 1 tk. sütőpor
- 1 tojás
- joghurt
- citromlé
- szezámolaj
- napraforgóolaj
Elkészítés: A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk szódabikarbónás vízbe. Másnap a fűszereket kikeverjük, a hagymákat megpucoljuk, kockára vágjuk. Aprítógépbe beleszórjuk az összetevőket, ráütünk 1 tojást, és pürésítjük. Vizes kézzel gombócokat gyúrunk és forró olajban (napraforgó olajba 1 evk. szezámolajat tegyünk) ropogósra sütjük. A joghurtot kikeverjük egy kis citromlével, korianderrel, és 1-2 csepp szezámolajjal. Felitatjuk a felesleges olajat a gombócokról és a joghurtos öntettel tálaljuk.