Kedvetlen reggelre ébredtem, de egy finom reggeli segíthet továbblendülni. Belül folyós, kívül szilárd, akárcsak egy szuflé. Selymes, lágy, fűszeres. Ezt a receptet egyszer régen valamilyen magazinban olvastam és sajnos nem is emlékszem rá részletesen. Így a fantáziámra bíztam az elkészítését. Csak a kép villant be róla, és megkívántam. Amúgy is zabpelyhes és tojásos ételekkel szeretem kezdeni a napot.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín
- 2 dl paradicsomszósz
- só
- bors
- bazsalikom
- 2 db hőálló tálka
- 2 db pirítós
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a paradicsmszószt. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Egy jenai tálba vizet töltünk, belehelyezzük a szuflé tálkákat, amelyekbe beleöntöttük 3/4 részig a szószt. Előmelegített sütőben kb. 200 C°-on 2,5 percig sütjük, majd kivesszük. Gyorsan belecsúsztatunk 1-1 tojássárgáját és visszatesszük még 2,5 percre. Akár sajttal meg is szórhatjuk a tetejét, és pirítóssal tálaljuk. Amikor kanalazzuk megtaláljuk a szétpukkadó, még folyós tojássárgáját. Isteni! Ezután csak jól folytatódhat egy nap!