Itt a nyár, a kánikula és ilyenkor nagyon hiányolom a tengerpartot. A hőség az oka annak is, hogy eltűntem pár napra. Lehetőség szerint ilyen melegben elutazok valamilyen vízpart mellé, mint ahogyan a héten is a tettem. Másrészt szinte semmi energiám és lelkesedésem nincs a főzéshez. Maximum összedobok egy könnyű és gyors salátát. Ma felleltem egy zacskó fagyasztott apróhalat a mélyhűtőben, amelynek illatával máris a konyhámba varázsoltam a tengerparti élményeimet. Egy friss salátával igazán könnyű fogás.
Gyömbéres-citromos sült apróhal friss salátával...
Hozzávalók 2 személyre:
- 300-400 g apróhal
- liszt
- őrölt gyömbér
- reszelt gyömbér
- só
- citrom
- saláta
- póréhagyma
- paradicsom (de bármilyen saláta)
- olaj
Elkészítés: Ha mélyhűtött az apróhal, kiengedjük szobahőmérsékleten. A liszthez adunk 1/3 rész őrölt gyömbért, kevés sót, reszelünk hozzá friss gyömbért és citromhéjat. Ebben jól átforgatjuk a halakat, kicsit pihentetjük. Addig az olajat a serpenyőben felforrósítjuk (éppen ellepje). Majd pár perc alatt aranybarnára és ropogósra kisütjük. A salátát összeállítjuk, majd kis citromlével meglocsoljuk.