A Bakony közelsége csodálatos lehetőséget nyújt a gombászásra. Szilárd barátom, aki az erdő szívében is él, küldött nekem frissen szedett rókagombát. Számomra az illata a sárgabarackhoz hasonlít, míg az íze inkább borsos és fűszeres. Ezért felhasználását tekintve, nem akartam elnyomni ezt a karakterességet.
Bazsalikomos csirkemell rókagomba mártással...
- 4 szelet csirkemell
- 2 marék rókagomba
- só
- bors
- bazsalikom
- 1 evk. méz
- 1-2 dl tejszín
- 1 evk fokhagymás krémsajt
- chili
- vaj
- friss saláta köretnek
Elkészítés: A csirkemelleket besózzuk, bazsalikommal bedörzsöljük. A rókagombát megtisztítjuk, szárazra töröljük. Kevés vajon lepirítjuk kicsit a gombát, majd hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, kevés sót, borsot és chilit. Összefőzzük. Közben grillserpenyőn a melleket kisütjük, és elkészítjük a kívánt salátát. A húsokat megöntözzük a mártással és tálalhatjuk is.
Ezek a gombák apróbbak voltak, de ha nagyobbakat kapunk sem kell feldarabolni, egészben jobban kiélvezhető az íze.
Szilárd! Köszönöm a gombát, csodálatos volt!
További megjelenés: Ötletkonyha.hu