Az utolsó cukkinik sorakoznak a pincében... Lassan tényleg vége a nyári ízek és illatok kalandjainak. No, de jön egy új évszak és új ízeket és illatokat fedezhetünk fel. Alig várom!
Bár a frissítő cukkinikrémleves a kedvencem, de természetesen a jól bevált és ismert töltött cukkinis receptekből is mindig lehet újat és újat alkotni.
Kecskesajtos, zöldséges hússal töltött cukkini...
Hozzávalók 2 személyre (2-4 db):
- nagyobb cukkini fele
- 30 dkg marha darálthús
- 1-2 paprika
- 1-2 paradicsom
- só
- bors
- petrezselyem
- bazsalikom
- 8 dkg kecskesajt
- metélőhagyma
- kevés tejszín
Elkészítés: A húst megsózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Kevés vízzel felengedjük és pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, és tovább pároljuk. A cukkiniket 3-4 cm szeletekre vágjuk és kikanalazzuk a húsát, de úgy, hogy az alját ne lyukasszuk ki. Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. A húsos raguhoz hozzáadunk 6 dkg kecskesajtot, majd egy kis tejszínt és krémesre főzzük. Megszórjuk bazsalikommal, petrezselyemmel, és metélőhagymával. Belekanalazzuk a cukkinikbe és egy olajozott, vagy vajazott hőálló tálba helyezzük, majd betesszük a sütőbe kb. 10-15 percre. Ezután kivesszük, a tetejére a maradék kecseksajtból darabolunk rá és visszatesszük annyi időre, amíg szépen ráolvad. Egy vagy két ilyen tortácskát tálaljunk egy tányérra.
Amennyiben úgy gondolod, szívesen támogatnál a GOLDENBLOG versenyen, kérlek szavazz rám!
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!