Ha máj, akkor liba!
Bár minden a libáról szólt a hétvégén, én mégis inkább a kacsát választottam. Na jó, a libatepertőnek és a libamájnak sosem tudnék ellenállni, de a többi része engem nem hoz lázba. Kísérőnek a fehérkáposztára esett a választásom, amit aszaltszilvával pikánsabbá tettem.
Kacsamell steak aszaltszilvás pároltkáposztával...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db kacsmell (bőrrel együtt)
- fél fej kis fehérkáposzta
- 8-10 szem aszalt szilva
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 evk. méz
- vaj
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!