Ma tésztára vágytam! Lehet a borongós, ködszitálós időjárás is hozzájárult. A zöldségek számomra elengedhetetlenek a mindennapi étkezéseimből. Most a brokkolit választottam társának és gazdagon meglocsoltam kéksajt mártással. A semleges és az erőteljes ízek váltakoztak az ízlelőbimbóimon.
Brokkolis fodrocska kéksajtmártással...
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 marék fodros tészta (teljeskiörlésű tönkölybúzából)
- 4 dkg ementáli sajt
- 2 dkg mozzarella sajt
- 2 dkg camembert sajt
- 1 evk. morzsolt kéksajt
- 1 dl tejszín
- 20 dkg brokkoli
- só
- 2 db babérlevél
Elkészítés: A brokkolit párolóedényben megpároljuk. A sajtokat lassú tűzön, egy főzőedényben a tejszínnel fellazítva felolvasztjuk. A tésztát babérleveles, sós vízben kifőzzük. Ha minden összetevő készen van, összekeverjük a brokkolit és a tésztát, majd gazdagon meglocsoljuk az intenzív sajtmártással.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!