Végre sikerült egy fantasztikus barátnős ((pihenős, lazítós, bulizós) hosszú hétvégét eltöltenem. Ilyenkor persze nem törődve semmivel, a habzsi-dőzsi megindul, mindent összeettem, amit csak megkívántam és jól esett. A falatozós, együtt reggelizős napkezdések, majd egy kiadós ebéd, és végezetül a nassolós vacsora... három napon át. Így adott volt, hogy a hetet valami nagyon kímélővel akartam indítani, megszabadulva a héten a felszaladt kilóktól, és a leterhelt érzéstől. De semmiképp sem sajnálom, mert végtelen boldog napjaink voltak!
Vargányával díszített, mézes-fokhagymás répával töltött sajtos csirkemuffin...
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-6 db vékony csirkemell szelet
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evk. méz
- vaj
- marék darabolt vargánya (kb. 1 db)
- só
- cayenne bors
- kis camembert
Elkészítés: A csirkemell szeleteket picit megklopfoljuk és megsózzuk, cayenne borssal fűszerezzük. A muffinformákat kikenjük vajjal, vagy olajjal, és belehelyezzük a szeleteket, mintha kosárkák lennének. Az előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 20 perc alatt megsütjük (ne száradjon ki), majd teszünk az aljára egy kis sajtot, amit csak addig helyezünk vissza a sütőbe, amíg picit megolvad. Közben a vargányát kis darabokban kevés vajon, fokhagymával lepirítjuk, félretesszük. A répákat megpucoljuk, lereszeljük és vajon, fokhagymával megfonnyasztjuk, majd a mézzel karamelizáljuk. A csirkemuffinba belekanalazzuk a répát, és a vargányával megkoronázzuk.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!