Friss és fanyar íz a citrom által, ami kifejezetten illik a spenóthoz. Persze a fokhagyma nélkülözhetetlen hozzávalója, így dominanciája nem kérdéses. Semmi bonyolult nincs ebben a receptben, mégis fenségesnek éreztem, amikor kanalaztam. Egészséges, laktató, valamint a vonalainkra is vigyáz.
Citromos spenótleves buggyantott tojással...
Hozzávalók 2 személyre:
- 15-20 dkg spenótlevél
- 0,5 liter zöldség vagy húsalaplé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- kevés citromlé
- fél pohár joghurt
- 2 db tojás
- 1 tk. ecet
Elkészítés: A spenótleveleket (amennyiben fagyasztott) felengedjük, majd kinyomjuk a levét. A fokhagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, kevés vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótleveleket, és kicsit megfonnyasztjuk. Felöntjük az alaplével, 5 percig főzzük. Fűszerezzük kis sóval, borssal, szerecsendióval. Hozzákeverjük a joghurtot, és facsarunk hozzá pár csepp citromlevet. Elkészítjük a tojásokat. Egy főzőedényben forralunk fel vizet, majd kislángra vesszük, éppenhogy csak forrjon. Hozzáadunk 1 tk. ecetet, és egyenként a tojásokat belecsúsztatjuk a vízbe. Kb. 3-4 percig főzzük, majd jéghideg vízbe átszedjük. Tálalásnál a levesbe helyezünk 1-1 tojást.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!