Gyors fűszerezés, rövid előkészület. Elő egy sütőzacskót, és gyorsan be a sütőbe! A végeredmény gőzölgő, omlós falatok, fenomenálisan összeért ízek és illatok. Ami még előnye: aki nem érez hajlandóságot a sütésre, főzésre, könnyen megvalósíthat egy finom ebédet vagy vacsorát. Nem lesz piszkos a sütő, nem kell zsiradékot felhasználni, és pótolni sem az elpárolgott nedvességet. Könnyen magára hagyható, mintha csak helyettünk teljesítene szolgálatot.
Paradicsomos-mézes csirkeszárnyak...
Hozzávalók 2 személyre:
- 6-10 db csirkeszárny
- 2 répa
- 2 db burgonya
- 1 db paprika
- 1/4-es édeskömény gumó
- friss metélőhagyma
- és bármilyen más, számunkra kedvelt zöldség (hagyma, zellerszár, édesburgonya, cékla, stb.)
- só
- 1 evk méz
- 1 dl paradicsomszósz (ha nincs, esetleg ketchup)
- bazsalikom
- lestyán
- oregánó
- őrölt kömény
- 2 db sütőzacskó
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, enyhén megsózzuk, majd egy tálba helyezzük őket. A paradicsomszószt elkeverjük a mézzel, a bazsalikommal, a lestyánnal és az oregánóval. Bedörzsöljük a húst, majd áthelyezzük egy sütőzacskóba őket, megszurkáljuk itt-ott, és kb. 40 perc alatt előmelegített sütőben 200 C°-on megsütjük. Kibontjuk és kicsit rápirítunk. A zöldségeket megmossuk, felcsíkozzuk, kockázzuk, befűszerezzük egy kis köménnyel és metélőhagymával, majd szintén sütőzacskóba helyezve a húsok mellett kb. 20-30 perc alatt omlósra sütjük. Amíg várakozunk, nyugodtan csinálhatjuk a meglévő feladatainkat. Tálaláskor még megszórhatjuk friss metélőhagymával, és bazsalikommal.
Hmm... egy finom koktélt hozzá? Ha ötletet szeretnél meríteni, hogy milyen italt tálalj ehhez a fogáshoz, itt biztosan rálelsz a megfelelő választásra!
Ital-, Koktél Receptek a Roy's Cocktail-tól!